Ben jij een echte kaasliefhebber? Dan hebben wij goed nieuws voor je!

0
674

Kaas, klompen en tulpen: dit is waar Nederland groot mee is geworden. Het is dan ook niet gek dat we als Nederlander veel kaas eten. De Universiteit van Texas heeft bewezen dat regelmatig kaas eten erg gezond is!

De onderzoekers hebben namelijk het stofje Spermidine in kaas gevonden. Spermidine stopt het verdelen van de beschadigde levercellen. Ook helpt het leverfibrose tegen te gaan en verkleint het de kans op leverkanker!

kaas, kaas eten, witlof

Behalve voor je lever is kaas ook goed voor je levensverwachting. Spermidine verlengt namelijk de levensverwachting met ongeveer 20%! Voor het onderzoek werden muizen gebruikt en de beestjes die spermidine toegediend kregen leefden bijna 20% langer.

De blauwe kazen, parmezaanse kaas en brie bevatten veel spermidine en zijn dus het gezondst! Ken jij een echte kaasliefhebber die blij zal worden van dit nieuws:

DEEL dit met hem!

DELEN