Pakketje kapot? PostNL bezorger laat zien hoe dat komt

0
1324

VIDEO: Zowel PostNL als de eigenaar van een Jumbo-supermarkt in Lelystad zijn geschrokken van een video van een pakketbezorger die eerder dit jaar op bijzonder ruwe wijze omging met poststukken die aan hem toevertrouwd waren.

Beeld uit de video op Facebook

Beeld uit de video op Facebook © Video Facebook

Op de video die via Facebook verspreid wordt, is te zien hoe de man eerst een heleboel kleinere pakjes ongesorteerd op een grote bult in het busje gooit. Vervolgens gebruikt hij het laatste grote pakket om de hele boel nog een beetje ‘aan te stampen’.

PostNL zegt naar aanleiding van de video in gesprek te gaan met de chauffeur te te kijken naar eventuele maatregelen. ,,Vanzelfsprekend keurt PostNL af dat er op deze manier wordt omgegaan met pakketten. In onze richtlijnen staat helder verwoord dat al onze medewerkers en iedereen die voor ons werkt respectvol omgaat met post en pakketten”, laat woordvoerster Tahira Limon namens het bedrijf weten.

Supermarkt

Ik snap heel goed dat mensen er niet vrolijker van worden als ze dit zien

Rob Vallei, eigenaar Jumbo-supermarkt

Rob Vallei, eigenaar van de Jumbo-supermarkt, heeft over de gang van zaken melding gemaakt bij PostNL. ,,Ik moet eerst zeggen dat we heel tevreden zijn over de partijen die bij ons post en pakketten komen brengen en halen. En zoals het hier op de video gebeurt, dat is niet zoals wij gewend zijn.

,,Ik snap heel goed dat mensen er niet vrolijker van worden als ze dit zien”, zegt Vallei verder. ,,Ik kan niet inschatten of er schade door is ontstaan, maar ik weet wel dat ik het graag heel anders zie. Uit de reactie die wij van PostNL hebben gekregen heb ik er alle vertrouwen in dat ze deze kwestie voortvarend oppakken.”

DELEN