Volgens wetenschappers leven moeders langer als je als zoon of dochter vaak bij haar in de buurt bent

0
402

Optrekken met je moeder of grootmoeder is het beste wat er is! Je hoort allerlei mooie verhalen en je mag meedelen in dat ene geheime recept wat je al je hele leven wilt weten. Wist je trouwens dat een nieuwe studie heeft aangetoond dat als je meer tijd doorbrengt met je moeder (of grootmoeder) daadwerkelijk helpt op een langere levensverwachting?

Een studie, gedaan op de Universiteit van Californië, heeft aangetoond dat een adequaat gezelschap kan helpen om de levensverwachting en kwaliteit te verbeteren onder ouderen.

De studie werd uitgevoerd onder een groep van 1600 volwassenen met de gemiddelde leeftijd van 71. Door middel van de studie is gebleken dat de volwassenen die eenzaam waren een hoger sterftecijfer hadden dan degenen die nog veel in contact waren met mensen. Hoe ouder je bent, hoe meer je behoefte hebt aan gezelschap van je naasten.

Het is belangrijk voor oudere generaties om een plek te hebben waar deze vriendschappen gestimuleerd worden. Naarmate een persoon ouder wordt, hoe kleiner hun vriendenkring wordt. Daarom is het erg belangrijk dat ouderen plekken hebben waar ze kunnen samenkomen.

Bevriend raken met een ouder persoon is niet alleen voordelig voor die persoon zelf. Voor de jongere generatie is het belangrijk om bepaalde levenslessen te ervaren van mensen die het allemaal al hebben meegemaakt.

Dus ga eens wat vaker op bezoek bij moeders of oma. Niet alleen kan je eindeloos genieten van hun verhalen, jullie worden er allebei ook nog eens een stuk gelukkiger van!

DELEN