Waarschuwing! Zorg er goed voor dat je dit ALTIJD doet, wanneer je gebruik wilt maken van de airco in je auto!

0
1108

Nu de warme dagen er weer aan komen en veel van ons erop uit trekken naar een warm land is dit toch wel belangrijk om te weten. Op een warme dag is het heerlijk als je een airco in je auto hebt. Er is echter een belangrijk aspect wat de meeste van ons vergeten wanneer ze de airco aan zetten. De meeste zullen al wel ooit een vreemde geur geroken hebben net na het aanzetten van de airco maar zullen geen idee hebben wat het is geweest. Lees hieronder wat dit voor geur is en wat je er tegen moet doen.

Voordat je de airco aanzet is het belangrijk dat je even je raam open laat staan, het is de bedoeling dat je dit doet tot de airco zo’n vijf minuten aan het blazen is. Door je raam open te zetten wanneer je de airco activeert verdwijnt de lucht die zich in de luchtkanalen van de auto heeft opgeslagen. Omdat de airco niet dagelijks wordt geactiveerd ontstaat er soms een vreemde geur.

Studies hebben aangetoond dat er benzeen zweeft in auto’s. Hoewel dit een natuurlijk element is, is deze wel erg giftig en daarom is het belangrijk dat je eerst je raam enkele minuten open laat staan zodat dit stofje de auto kan verlaten en je weer schone lucht binnen krijgt.

airco

Wanneer je de wind even kort door je auto laat waaien kun je daarna genieten van een lekker gezonde en frisse rit. Het zal nu je gezondheid niet beschadigen.

DELEN