Dit gebeurt er met je lichaam als je elke dag wandelt!

0
1237

Wandel jij wel eens? Vast wel, maar waarschijnlijk niet genoeg! Wandelen brengt namelijk een hoop lichamelijke voordelen met zich mee. Vooral op latere leeftijd zal je er veel profijt van hebben als je nu veel wandelt.

Welke voordelen brengt dagelijks wandelen met zich mee?

Ouderen die dagelijks wandelen hebben een hogere levensverwachting dan mensen die niet elke dag wandelen. Wandelen is dus goed voor je als je de 100 wil halen. Uit onderzoek blijkt dat de helft van de 65+’ers minder dan 15 minuten per dag wandelt, dit is dus erg weinig.

wandelen, gezondheid

De hart- en ademhalingssnelheden worden ook gestimuleerd door het wandelen. Op deze manier wordt er extra zuurstof naar je spieren gepompt. Wandelen is daarom een soort van aerobe oefening: hoe sneller je loopt, hoe meer bloed er wordt rondgepompt. Door de versnelde bloedcirculatie komen je voedingsstoffen op de juiste plek terecht, je verbruikt dus je energie in plaats van dat je het opslaat. Ook train je je spieren, botten en organen door elke dag te wandelen.

LEES OOK:  Verbazingwekkend wat je handen zeggen over je gezondheid!

Ook voor kinderen is wandelen belangrijk. Kinderen met overgewicht die elke dag minimaal 45 minuten wandelen zijn in no-time hun overgewicht kwijt. Bovendien word de longcapaciteit ook flink vergroot. Met name interval training bleek erg effectief te zijn.

Door overdag te wandelen krijg jij je dagelijkse hoeveelheid vitamine D binnen.  Ook krijg je een gezonde concentratie zuurstof binnen van de planten en bomen. Met wie ga jij vanavond wandelen? Deel dit met je vrienden!

DELEN