Afvallen? Doe mee, daag uit met de “45 push-up challenge” en verander je lichaam in 28 dagen!

0
778

Pushups zijn een van die oefeningen waar mensen van houden maar ook haten. Je houd van ze omdat ze je helpen bij het afvallen en het slanken van je bovenlichaam. Maar aan de andere kant, je haat ze omdat het zwaar is en ze laten ze zweten! Hoe dan ook, al deze factoren helpen je om een slank en fit lichaam te bouwen waar je al je hele leven van droomt!

afvallen, vet vebranden

De pushup is een klassieke oefening welke helpt bij verschillende soorten spieren in het bovenlichaam zoals de borst, schouders, rug, triceps en de basis. Als je een heleboel pushups op een rij kan doen zegt dat heel veel over het uithoudingsvermogen en kracht van iemand. Als je je vasthoud aan dit plan zul je aan het einde van de 28 dagen challenge 45 pushups in een keer kunnen doen. Je hebt niks nodig om te beginnen, alleen eenbeetje tijd en een beetje motivatie.

Doe jij mee? Zo ja, welke vrienden daag jij uit om mee te doen en fantastisch resultaat te boeken?

Je gaat alleen je lichaamsgewicht gebruiken tijdens de oefeningen omdat volgens het Australische Betere Gezondheids Kanaal het vechten tegen je eigen lichaamsgewicht genoeg is om spieren en kracht op te bouwen.

Hoe doe je een pushup?

1. Start positie: Je wil er zeker van zijn dat je je handen en voeten op de vloer plaatst en naar de vloer kijkt. Je rug moet recht zijn en niet gebogen. Je benen moeten ook recht zijn. Je handen en voeten moeten iets breder dan je schouder breedte zijn.
2. Daarna buig je jouw ellebogen totdat ze 90 graden gebogen zijn waarbij je borst dichter bij de vloer is.
3. Je duwt jezelf terug naar de positie waarmee je begon.

Waarom zou je pushups doen?

Je vraagt je misschien af waarom je zou beginnen met zo’n simpel plan waar je maar een oefening bij doet? Nou, heel veel mensen missen kracht in het bovenlichaam en pushups is de enige oefening wat daarbij helpt. Het is een standaard maar uitdagende oefening dat alle spieren in het boven lichaam traint. Daarboven op zijn er een heleboel andere voordelen bij het doen van pushups:

LEES OOK:  Door deze punten te masseren val je op een gemakkelijke manier af!

* Maakt de spieren van je bovenlichaam sterker en maakte ze groter + het maakt je postuur beter
* Vermindert de kans op bovenlichaam blessures
* Vermindert pijn in de onderrug
* Verhoogt uithoudingsvermogen
* Verbetert de algehele gezondheid

De 45-Pushup Challenge

vet verbranden

Dingen die je moet onthouden:

• Houd je lichaam recht en stabiel
• Laat je achterste niet verzakken of omhoog komen.
• Je neus moet bijna de grond raken om een volledige pushup de doen.
• Doe je pushup langzaam en gecontroleerd, niet gehaast.
• Probeer niet te rusten terwijl je de pushups doet.
• Zorg er wel voor dat je bent opgewarmd en goed hebt gestrekt.

Dag 1 – 5 pushups
Dag 2 – 6 pushups
Dag 3 – 7 pushups
Dag 4 – 8 pushups
Dag 5 – 9 pushups
Dag 6 – 10 pushups
Dag 7 – Rest
Dag 8 – 11 pushups
Dag 9 – 12 pushups
Dag 10 – 13 pushups
Dag 11 – 14 pushups
Dag 12 – 15 pushups
Dag 13 – 16 pushups
Dag 14 – Rest
Dag 15 – 18 pushups
Dag 16 – 20 pushups
Dag 17 – 22 pushups
Dag 18 – Rest
Dag 19 – 26 pushups
Dag 20 – 28 pushups
Dag 21 – 30 pushups
Dag 22 – Rust dag
Dag 23 – 34 pushups
Dag 24 – 36 pushups
Dag 25 – 38 pushups
Dag 26 – 40 pushups
Dag 27 – Rust dag
Dag 28 – 45 pushups

In slechts 28 dagen zul je 45 of zelfs meer pushups in een keer. Zo’n simpele oefening kan je zoveel resultaat bieden. Dus deel deze workout met een vriend en daag elkaar uit. En als je nog steeds niet helemaal zeker weet hoe je een perfecte pushup doet, bekijk dan het onderstaande filmpje.

DELEN