De jongen komt uit de kast voor zijn moeder – haar reactie is echt heel mooi!

0
603

Homoseksualiteit is seksualiteit tussen mensen van hetzelfde geslacht. Deze term verwijst dus enerzijds naar seksuele verlangens naar mensen van hetzelfde geslacht, alsook anderzijds naar een seksuele identiteit, geaardheid of oriëntatie gekenmerkt door een romantisch of seksueel verlangen naar mensen van de eigen sekse.

In Nederland zijn de rechten in verband met homoseksualiteit gelijk aan die in verband met heteroseksualiteit, behalve bij het afstammings- en adoptierecht. De sociale acceptatie is bij sommige bevolkingsgroepen nog beperkt.

Maar lang niet alle landen zijn we zover als hier in Nederland. Het is voor jonge homoseksuelen vaak niet makkelijk om uit de kast te komen. De jongen genaamd Matthew uit de onderstaande video weet daar alles vanaf.

Jarenlang had hij het moeilijk met het feit dat hij homo is. Hij wist niet hoe hij het aan zijn omgeving zou vertellen. Hij was bang dat hij niet geaccepteerd zou worden voor wie hij is.  Na lang piekeren besluit hij zijn moeder over zijn geaardheid te vertellen.

In eerste instantie krijgt Matthew geen woord uit zijn mond als hij aan de keukentafel zit met zijn moeder. Ze weet dat hij haar iets wil vertellen, maar wat precies is ook haar nog niet duidelijk. Totdat hij een brief aan zijn moeder geeft. In eerste instantie begrijpt de vrouw niet wat er in staat, dus vraagt ze hem om uitleg.

Dan wordt alles duidelijk. De reactie van de moeder is echt heel mooi. Stiekem wist ze het natuurlijk allang. Moeders voelen vaak dat soort dingen aan. Iedereen zou zo moeten reageren als deze moeder!

Bekijk het zelf in de onderstaande video. Als je het een mooie video vindt, vergeet dan niet de video te delen met je vrienden en familie op Facebook!

DELEN