Volkswagen brengt het legendarische T1 busje terug op de markt

0
1647

Volkswagen presenteerde vorig jaar oktober op de autosalon van Parijs al de conceptstudie I.D. Dat model, een voorbode op een elektrische hatchback met een voor Volkswagen verfrissende designtaal, kan in zekere zin beschouwd worden als de Golf van de 21ste eeuw.

De I.D. Buzz oogt retro, maar tegelijkertijd modern. Dat komt omdat klassieke koplampen en achterlichtunits ontbreken. LED techniek rondom communiceert met de omgeving, waarbij de koplampen een soort ogen zijn, die zich ‘sluiten’ bij het parkeren. Ook geven die de rij modus aan. De lichtmetalen velgen zijn liefst 22-inch groot. Onder de aluminium sierstrip die langs de auto loopt, is sfeerverlichting gemonteerd. Camera’s hebben de functie van zijspiegels overgenomen. Het 111 kWh grote accupakket is onder de vloer verwerkt, wat voor een laag zwaartepunt zorgt.

Hieronder zie je een paar concept afbeeldingen van het busje.

DELEN