Dramatisch nieuws Nouri: zeer ernstige hersenschade

0
1577

Voetballer Abdelhak Nouri heeft ernstige en blijvende hersenschade opgelopen. Dat heeft zijn club Ajax bekendgemaakt.

De twintigjarige middenvelder zakte zaterdag tijdens een oefenduel met Werder Bremen in elkaar en bleek last te hebben van hartritmestoornissen. Sindsdien werd hij op de intensive care van het ziekenhuis van Innsbruck onderzocht. ,, De diagnose die nadien werd gesteld, is dat een groot deel van zijn hersenen niet meer functioneert en dat de kans op herstel van deze cruciale hersenfuncties nihil is”, zo luidt de verklaring van Ajax.

Lees verder onder de foto

,,Dit alles hoogstwaarschijnlijk als gevolg van te weinig zuurstoftoevoer naar de hersenen. Hij is medisch vrijgegeven voor vervoer. De verwachting is dat Nouri op korte termijn naar een ziekenhuis in Amsterdam zal worden gebracht voor verdere verzorging.”

De op 2 april 1997 in Amsterdam geboren Nouri doorliep de hele jeugdopleiding van Ajax. Op 21 september 2016 maakte de middenvelder zijn debuut in het eerste elftal, tijdens de bekerwedstrijd tegen Willem II. In totaal kwam hij in vijftien officiële wedstrijden in actie, hij maakte daarin één doelpunt. Voor Jong Ajax kwam de Amsterdammer 45 keer uit, voor dat team scoorde hij elf keer. Afgelopen seizoen ontving het grote talent van Ajax de Gouden Stier, de prijs voor de beste speler van de Jupiler League.

DELEN