Je leeftijd vertelt hoeveel slaap je daadwerkelijk nodig hebt, bekijk hoeveel JIJ nodig hebt!

0
695

We weten allemaal dat slapen ontzettend belangrijk is. Dit is zo belangrijk omdat tijdens het slapen onze spieren helemaal tot rust kunnen komen, zo ben je de volgende dag weer helemaal fit. Een goede nachtrust zorgt ook voor gezonde hersenen, wanneer je te weinig slaapt kan het zijn dat je hersenen minder goed functioneren. Wij raden je daarom dus een goede en lange nachtrust aan!

slaapkamer,slapen,nachtrust

Een goede nachtrust is cruciaal om goed te kunnen spreken, na te denken en om dingen te kunnen onthouden. Als wij niet zouden slapen zou dat grote gevolgen hebben voor ons dagelijks functioneren.  Ook heeft het dan invloed op onze taal, planning en tijdsbesef. Kortom, het is dus ontzettend belangrijk dat we voldoende slapen. Maar hoelang moeten we eigenlijk slapen? Bekijk dat in de onderstaande foto.

slaapkamer,nachtrust,slapen

Hoelang een mens nou precies moet slapen is erg afhankelijk van de leeftijd, daarom hebben wij het voor u opgedeeld in verschillende leeftijdscategorieën:

Babies:
1 – 4 weken: 15 – 17 uur slaap per dag
1 – 4 maanden: 14 – 15 uur slaap per dag
4 – 12 maanden: 14 – 15 uur slaap per dag

Peuters
1 – 3 jaar: 12 – 14 uur slaap per dag
3 – 6 jaar: 10 – 12 uur slaap per dag

Kinderen
6 – 12 jaar: 10 – 11 uur slaap per dag

Pubers
12 – 18 jaar: 8 – 10 uur slaap per dag/etmaal

Volwassenen
18 jaar en ouder: 7 – 8 uur slaap per dag/etmaal

DEEL dit bericht op Facebook zodat iedereen weet hoeveel zij moeten slapen!

DELEN