DIT is de reden dat jij die zak chips altijd in één keer leeg eet!

0
549

Vind jij het ook zo lastig om die aantrekkelijke geur te weerstaan van een zak chips? En kun jij jezelf ook niet tegenhouden om hem in één keer leeg te eten? Dit is natuurlijk een ontzettend slimme truc van de fabrikanten, ze willen namelijk bij iedereen die hun chips een een ‘chipsverslaving’ te creëren.

Uit onderzoek blijkt dat het helemaal geen toeval is dat veel mensen moeite hebben om van dat kommetje met chips af te blijven, want chipsfabrikanten gebruiken een hele resem aan trucs om ervoor te zorgen dat wij onophoudelijk blijven graaien in die chipszak tot hij helemaal leeg is.
chips eten, verslavende werking, verslavingen

Volgens de onderzoeker Michael Moss bestaat chips uit het onweerstaanbare trio: vet, suiker en zout. Zo wordt zout in de voedingsindustrie de “smaakexplosie” genoemd, die bij het allereerste contact met de tong meteen een ongewone sensatie met zich meebrengt. Het vet in de chips zorgt voor een ‘happy’ gevoel in je hersensen, terwijl de suiker inspeelt op de aangeboren liefde voor zoetigheid, dit werkt buitengewoon verslavend.

Ze kraken zo lekker in je mond:

Het draait niet alleen maar om de smaak, ook de vorm en textuur is bepalend. Hoe meer de chips kraakt in de momt hoe beter de chips zal bevallen. Fabrikanten besteden jaarlijk miljoenen euro’s om de perfecte crunch te vormen.

LEES OOK:  Wanneer je deze plant in huis hebt staan, zul je nooit meer last hebben van spinnen, insecten en fruitvliegjes

Ze smelten heerlijk weg op je tong:

We hebben vast allemaal wel een keer het gevoel gehad dat je wel twee of drie zakken chips in één keer leeg kunt eten. Onze maag vergeet als het ware om aan het brein door te geven dat we voldaan zijn. Het trucje hierbij is dat als het wegsmelt op je tong denkt je brein dat er geen calorieën inzitten.

Ze stimuleren je smaakpupillen

Onze smaakpapillen kunnen tot wel vijf verschillende smaken detecteren – zuur, zout, bitter, zoet en umami – en om die optimaal te prikkelen, proberen fabrikanten zoveel mogelijk smaken in één product te verpakken. Om deze smaakpupillen allemaal optimaal te gebruiken ontwikkelde Pringles een nieuwe vorm om alle pupillen optimaal te laten genieten.

DELEN