Bevooroordeelde groep vreemden deed een DNA-test om hun herkomst te bepalen – het resultaat is schokkend!

0
1049

Beoordeel een boek niet naar zijn kaft is een bekend gezegde in het Engels. In het  Nederlands is er niet echt een gezegde voor, schijn bedriegt zou je kunnen zeggen. Als je iemand op straat tegenkomt of met voorbijgangers in een lift staat, trek je makkelijk verkeerde conclusies over deze mensen, puur op basis van het uiterlijk. We doen dit allemaal, en we weten allemaal dat dit niet goed is.

Daarom hebben 67 mensen, die elkaar niet kenden maar allemaal met een verschillende etnische achtergrond, meegedaan aan een experiment van Momondo. Ze maakten een reis door hun eigen DNA, en de resultaten waren niet wat ze verwacht hadden.

Het is makkelijk om ervan uit te gaan dat we meer van elkaar verschillen dat dat we dingen gemeen hebben,” schrijft Momondo. “Maar we hebben eigenlijk veel meer gemeen met andere nationaliteiten dan dat je denkt.

We vroegen 67 mensen van over de hele wereld om een DNA-test te doen, en het laat zien dat deze mensen veel meer met andere nationaliteiten gemeen hebben dan ze ooit hadden gedacht.”

De video begint met een vraag aan de proefpersonen: “Durf jij de vraag te stellen wie je werkelijk bent?”. Alle buitenlanders hebben één ding met elkaar gemeen – ze zijn erg trots op hun nationaliteit, etniciteit en hun culturele achtergrond. Veel van de proefpersonen hadden ook sterke vooroordelen over andere etnische groepen, die in hun ogen heel anders waren dan zij.

Twee weken later was de groep weer bij elkaar, en toen de resultaten van de DNA test bekend werden gemaakt waren ze allemaal in shock. Sommigen lachten omdat ze de resultaten niet geloofden en anderen barstten in huilen uit toen ze hoorden dat de nationaliteit of etniciteit waar ze moeite mee hadden, in feite, in hun eigen genen zaten!

Maar wat er vervolgens gebeurt schokt de hele groep – uit de DNA-testen blijkt dat twee van de proefpersonen biologische neven zijn!

Deze video daagt uit, inspireert en herinnert er ons aan dat alle mensen, ongeacht etniciteit, nationaliteit of huidskleur met elkaar verbonden zijn.

Vergeet niet om op de Nederlandse ondertitels te klikken, als je deze nodig hebt, en deel deze video met je vrienden om de belangrijke boodschap van dit experiment te verspreiden. Bekijk het zelf in de onderstaande video. Als je het een toffe video vindt, vergeet dan niet het artikel te delen met je vrienden en familie op Facebook!

DELEN