Trap nooit een duizendpoot plat in je huis. We leggen je even uit waarom.

0
1483

Er zijn twee reden waarom je waarschijnlijk nog nooit een close-up van een huisduizendpoot hebt gezien.

Eerst en vooral, ze lopen ontzettend snel. Ze kunnen perfect voor je voeten lopen zonder dat jij iets door hebt. Ten tweede, probeer maar eens een close-up te nemen terwijl je op een hoge stoel balanceert eens je het beest gezien hebt!

We leggen je graag even uit waarom je gewoon van die stoel mag komen en beter kennismaakt met je nieuwe huisgenoot de duizendpoot. Een duizendpoten hebben veel meer te bieden dan je misschien wel denkt.

Als insecten en griezelige kruipers niet zo je ding is, ben je niet alleen. We hebben allemaal stuipachtige reacties bij het zien van een insect, ook al zijn ze een fractie  van een fractie van een fractie van onze grootte. Deze ‘gruwelijke monsters’ laten ons springen, gillen, flauwvallen, en wat nog?

Grappig is wel dat de meeste insecten ons minder schade kunnen doen dan wijzelf in onze hysterische ontsnappingspogingen. Het maakt niet uit. Zelfs al weten we dit, we kunnen het niet laten om als een geschifte de lucht in te springen.

Laat dat maar, als het om huisduizendpoten gaat. Ze zorgen er voor dat je huis insectenvrij blijft. Dat lees je goed, ze zijn insectenbestrijders.

Deze nuttige dieren komen oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied. Ondertussen komen ze over voor, vooral in huizen en vandaar hun naam. Als jij bereid bent om hun aanwezigheid in je huis te tolereren, wees dan maar zeker dat je nooit mieren, kakkerlakken, termieten, mijten en spinnen zal tegenkomen. Klinkt oké?

Daarbij zijn huisduizendpoten nachtjagers, dat betekent dat je ze overdag bijna nooit zal ontmoeten. Ze zijn er namelijk ook niet zo tuk op jou te zien!

Hun vele poten dienen niet alleen om snel weg te rennen, ze kunnen er ook meerdere insecten tegelijk mee vangen. Nog steeds niet geïnteresseerd?

Hoewel ze er buitenaards en een beetje, wel, anders uitzien, zijn ze compleet ongevaarlijk voor mensen. Dus wees gerust, ze komen je huis niet binnen om jou op te eten, maar voor de insecten die je in huis hebt. Laat ze gerust en ze laten jou gerust.

Of je nu houdt van insecten of er een hartaanval van krijgt, de meeste kruipende beestjes zijn veel nuttiger dan ze kwaad kunnen. Deel deze belangrijke informatie met je familie en vrienden op Facebook en help ons de wereld verdraagzamer te maken… voor huisduizendpoten!

 

DELEN