Man redt eendje en laat haar daarna vrij in het wild. Dan vliegt ze terug en weigert hem te verlaten.

0
1305

Op een dag ging Mike Jivanjee gewoon een stukje varen met zijn boot, toen hij opmerkte dat er een eenzaam dier in het water stond en dringend hulp nodig had. Het bleek een eendje te zijn en het verdronk bijna. Er waren ook veel andere boten die de baby-eend zouden kunnen raken.

 

Zonder twijfel pakte Mike een handdoek en deed alles wat hij kon om een schattige eendje te redden. Hij probeerde ook de familie van de gans te vinden. Helaas wilde de moedergans niets te maken hebben met de kleine gans en werd de kleine werd afgewezen.

Toen besloot Mike om haar mee te nemen en hij beloofde dat hij haar zou verzorgen tot ze volwassen was en ze voor zichzelf kon zorgen. Hoewel de eend een vrouw is, noemde hij haar ‘Kyle’.

 

Nadat Kyle volgroeid was, deed Mike zijn best om te proberen haar terug te laten in het wild. Dat werkte niet echt, want Kyle zag Mike als haar ‘moedergans’ en wilde niet weg gaan. Mike reed zelfs een goede vijf mijl om haar naar de natuur te brengen, maar de gans vloog telkens naar hem terug. “Toen ik thuis kwam, was ze er al en kwam ze bij de boot zitten. Blijkt dat ganzen een ingebouwde GPS hebben die beter is dan je iPhone. ‘vertelde Mike in een interview met Metro. Mike realiseerde zich dat Kyle hem niet wilde verlaten, dus hij besloot haar te behandelen als zijn huisdier. De twee zijn sindsdien onafscheidelijk, en gaan vaak op reizen op de boot en gaan zelfs winkelen en samen eten. Om dingen nog meer hilarisch te maken, merkt Mike dat Kyle zich als een mens begint te gedragen.


“Kyle houdt van alle shows op het Discovery Channel. Ze is ook een grote fan van de Ellen Show en Animal Planet. Kyle houdt ook van surfen en hangt binnen in bij de buren als ze op vakantie zijn, “zei hij. “Ze denkt zelf dat ze geen gans is, en wil daarom constant bij mensen zijn.” Kyle de Goose is nu beroemd op Instagram met meer dan 76.000 volgers en kan rekenen op de liefde van zijn ‘moedergans’ Mike.

DELEN