Druk 60 seconden op dit plekje! Wat er dan gebeurd is ongelooflijk!

0
1733
Mag ik je iets vragen – wist je dat acupressuur al meer dan 5000 jaar een deel van de oude Chinese geneeskunde is geweest? Het antwoord is ja, en volgens deskundigen, door een goede hoeveelheid druk op bepaalde punten op het lichaam uit te oefenen kan het pijn verlichten, de functie van verschillende organen stimuleren, en een aantal gezondheidsproblemen behandelen. Ze zeggen dat acupressuur op dezelfde manier werkt als acupunctuur, maar hier gebruiken we onze vingertoppen in plaats van naalden. In het volgende artikel lees je meer informatie over deze effectieve techniek.
Het beste van acupressuur is, dat je het zelf kan gebruiken omdat het geen medische of deskundige aandacht vereist. Acupressuur vermindert niet alleen de pijn, maar het verlicht ook misselijkheid, duizeligheid, hoofdpijn enz.
Hartkloppingen (The Sea of Tranquility)
Ja, we hebben het allemaal wel eens meegemaakt, het onaangename gevoel van een verhoogde hartslag wanneer we gestrest of angstig zijn. Hoewel het niet levensbedreigend is, kan deze aandoening erg vervelend zijn. Maar je kunt het gemakkelijk normaliseren, door druk op het punt uit te oefenen, bekend als de ‘Sea of Tranquility’. Dit punt is gelegen in het centrale deel van het borstbeen en het geeft emotioneel evenwicht.  En het kan je helpen te focussen, te ontspannen en bij bewustzijn blijven met een diepe ademhaling. Deze praktijk verlicht niet alleen stress en angst; het kan ook effectief zijn in het helpen van mensen met een depressie, chronische vermoeidheid, PTSS, hormonale onevenwichtigheden, en in de herstelperiode na een blessure of een operatie.
 
Derde oog punt
Dit punt ligt tussen de wenkbrauwen. Het ligt bijna in het midden van het voorhoofd. Het toepassen van druk op dit punt zal je helpen te kalmeren, je ideeën verduidelijken, het versterken van je mentale intuïtie en projectie. Je kunt deze techniek gebruiken om hoofdpijn, duizeligheid, sinusitis, enz. te verlichten. Volgens acupressuur deskundigen, om dit punt te activeren, moet je je ogen  sluiten en in een ontspannen positie zitten. Stimuleer dit punt gedurende 1 minuut met je middelvinger,  en haal diep adem.
Maag
Deskundigen zeggen dat het masseren van dit punt je zal helpen met je ademhaling, en een gevoel van opluchting zal creëren.
Onderarm
Stress en angst ” blokkeert “de stroom van energie, die verschillende gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Dus, door het masseren van dit punt, zult je de energiestroom  deblokkeren en stress verminderen.
Palm
Dit punt bevindt zich aan een van de belangrijkste meridianen (energiebanen), die het hart, lever en pancreas beïnvloedt. Dit punt is ook zeer nuttig voor de behandeling van hoofdpijn, slapeloosheid, buikpijn en spijsverteringsproblemen. Deze problemen worden allemaal veroorzaakt door stress.
Onderbeen
Als je je gestrest voelt, masseren dan dit punt.
Voet
Veel deskundigen denken dat het masseren van dit punt de beste behandeling is voor de alvleesklier. Het bevind zich in het midden van de voet.
DELEN