De hartverscheurende keuze die geen enkele ouder ooit wil maken: wie van hun tweeling mag blijven leven?

0
1081

en longontsteking, ademhalingsproblemen en nierfalen. Al van bij de geboorte zijn de tweelingzoontjes van Wang Guojun en Xu Shijia uit de Chinese stad Hulunbuir ernstig ziek. Beide kinderen laten behandelen is echter te duur voor hen. Dus moesten de ouders een hartverscheurende keuze maken: welk kind mag blijven leven?

De beide ouders zijn bovendien ook zelf ziek. Moeder Xu Shijia heeft een verlamming aan haar hand, vader Wang Guojun kreeg te horen dat hij een hersentumor heeft. Op dat moment was zijn vrouw vijf maanden zwanger.

Zichzelf laten behandelen was helemaal geen optie meer toen hun pasgeboren zoontjes ernstig ziek bleken te zijn. Maar ze wisten dat ze niet genoeg geld zouden hebben om hen allebei te redden. De ouders probeerden nog geld in te zamelen door op straat te bedelen met hun kindjes, maar ze slaagden er niet in om een mooi bedrag bijeen te sparen.

Afbeelding weergeven op Twitter

Behandeling

Uiteindelijk zat er niets anders op dan het lot te laten bepalen. Het koppel schreef twee briefjes: eentje met ‘GA’ op en eentje met ‘BLIJF’ op.

Op 9 mei greep hun zoontje Wen Yuan het papiertje met ‘GA’ vast. Zo werd hij het kind dat de verdere behandeling zou ondergaan in Shanghai. Daardoor was zijn broertje Wen Bo ten dode opgeschreven. Hij bleef thuis achter.

Oproep

Maar op 11 mei deed het gezin nog één poging om beide kinderen te redden. Ze lanceerden een oproep via de Chinese media in de hoop mensen te vinden die hen konden helpen. Met succes.

Tot nu toe bracht de oproep hen omgerekend zo’n 100.000 euro op. Zo kon ook hun tweede zoontje naar Shanghai gebracht worden. Door de donaties kunnen beide kinderen wellicht tijdig behandeld worden.

DELEN