Baasje bindt hond vast en gooit haar in rivier “omdat ze een tumor had”

0
1010

Een toevallige passant heeft nabij Hellesdon Bridge in de Engelse stad Norwich een gruwelijke ontdekking gedaan. In een trolley trof hij een Staffordshire-bulterriër aan. Het dier is vermoedelijk vermoord door zijn baasje.

De hond was in een donkergroene jas gewikkeld en vastgebonden met de mouwen. De toevallige passant verwittigde de politie, die ook de dierenorganisatie RSPCA op de hoogte bracht. Uit de autopsie van de dierenarts blijkt dat de hond naar alle waarschijnlijkheid verdronken is.

“Dit is een heel verontrustende ontdekking”, zegt Laura Sayer van RSPCA. “Ik ben heel bang om te ontdekken wie hier verantwoordelijk voor is. Deze arme hond was waarschijnlijk pas vijf jaar oud.”

“Ze had wel een enorme tumor op haar buik. Daarnaast had ze nog meer medische problemen en veel te lange nagels. Ik vermoed dat dat de reden is waarom haar baasje haar op deze barbaarse manier gedumpt heeft”, gaat ze verder. “De dierenarts zei bovendien dat de tumor goedaardig was en dus makkelijk verwijderd kon worden. Dit arme dier had nog een gelukkig leven kunnen hebben als iemand haar naar de dierenarts had gebracht.”

 

DELEN