Zij hadden de “domste moeder van de wereld” – als volwassenen hebben ze maar één ding tegen haar te zeggen

0
1166

Hoe vaak hoor je kinderen wel niet zeggen dat hun ouders “dom” zijn? Misschien is het omdat ze het kind geen ijsje wilden geven, of omdat ze de tiener niet om twee uur ’s ochtends uit lieten gaan. Op dat moment hebben kinderen het niet door, maar vaak zijn het deze “domme” regels die ons tot betere mensen vormen.

Vaak is het pas jaren later als we ons beseffen dat onze ouders eigenlijk al deze domme en oneerlijke dingen voor ons deden. Als volwassenen blikken we vaak terug op die tijd, en bedanken wij hen voor de persoon die we vandaag de dag zijn geworden.

Dat is precies wat deze dochter besloot om voor haar moeder te doen. Als kind dacht ze dat ze ‘s werelds domste moeder had, maar toen ze haar eigen kinderen kreeg besefte ze hoeveel geluk ze eigenlijk had.

Hier schrijft ze:

Public Domain Pictures

Public Domain Pictures

Ik had ‘s werelds domste moeder. Andere kinderen kregen koekjes als ontbijt, terwijl ik gedwongen werd om pap, eieren of broodjes te eten.

Als anderen frisdrank en snoep kregen, kreeg ik een sandwich. Zoals je je kunt voorstellen was ik niet tevreden met mijn eten. Slechts één ding troostte me: Ik hoefde niet in mijn eentje te lijden. Mijn zus en twee broers hadden dezelfde slechte moeder.

Toen we naar buiten gingen om te spelen moesten we haar precies vertellen hoe laat we terug zouden komen. We mochten niet een minuut te laat thuiskomen. Ze dwong ons altijd om schone kleding te dragen en elke dag te douchen, terwijl andere kinderen meerdere dagen achter elkaar in dezelfde kleren mochten rondlopen. De andere kinderen lachten ons uit, omdat mijn moeder onze kleren zelf naaide om geld te besparen.

Maar dat is nog niet alles! We kregen een strenge opvoeding. Zelfs als we na 21:00 uur naar bed gingen moesten we de volgende ochtend ​​om 8:00 uur opstaan. In het weekend mochten we nooit een middagdutje doen, zoals andere kinderen.

Wanneer andere kinderen nog sliepen moesten wij de afwas doen, bedden opmaken, koken, en andere moeilijke dingen leren.

Ze zei altijd dat we de waarheid moesten vertellen, zelfs als de waarheid iets ergs was.

Jaren gingen voorbij, maar ons leven werd er niet beter op. We konden niet thuisblijven van school als we ziek waren, net zoals alle andere kinderen.

Toen onze vrienden spijbelden om te kunnen spelen moesten we niet alleen naar school gaan maar stonden we ook onder druk om goede cijfers te halen. Onze moeder eiste altijd dat we ons best deden.

Jaren gingen voorbij, en zo ging het voor ons. Op school werden we hierom gepest, maar we negeerden hun opmerkingen. Toch konden we ’s nachts met moeite slapen. Want mijn moeder deed veel verschrikkelijke dingen.

Uiteindelijk gingen twee van ons vieren aan de universiteit studeren, en niemand van ons werd een crimineel. En dit hebben we uiteindelijk alleen te danken aan onze harteloze moeder.

Veel interessante en leuke dingen die onze vrienden mochten doen werden ons verboden. Maar hierdoor werden wij goede en eerlijke mensen.

Het is een ervaring die ik nu zal proberen om aan mijn drie kinderen door te geven. En als ze me “dom” noemen zal ik trots zijn. Want ik ben zelf blij dat ik de domste moeder ter wereld had!

Pixabay

Pixabay

Soms realiseer je je pas veel later in je leven dat je ouders het super goed hebben gedaan, en pas dan leer je iets, dat vroeger oneerlijk leek, te waarderen.

Deel deze tekst vooral als je ook denkt dat de manier waarop je ouders je hebben opgevoed goed voor je is geweest!

 

DELEN