Schokkende beelden; jongen die flink gepest werd pleegt zelfmoord.

0
1094

De achtjarige Gabriel Taye werd op 26 januari in zijn slaapkamer dood aangetroffen door zijn moeder in Ohio.

Zijn moeder werd na twee dagen door schoolambtenaren verteld dat Gabe, zoals hij bekend was, op school was gevallen. Hij werd naar de verpleegster gebracht voordat hij door zijn moeder werd opgehaald en naar het ziekenhuis gebracht, waar hij klaagde over maagpijn.

De advocaten van zijn moeder kregen beelden van de school, die aantoonde dat Gabe door oudere studenten was aangevallen en gedurende enkele minuten bewusteloos in de kleedkamer lieten liggen, voordat hij hulp kreeg.

De advocaat van de familie, Jennifer Branch, reageerde op Cincinnati Enquirer. Hij [Gabe] probeert de hand van de aanvaller daadwerkelijk te schudden, en de aanvaller trok hem naar voren en sloeg hem tegen de muur, hij werd stelselmatig geslagen gedurende zeven en een half minuut.

In de video kun je Gabe zien omringd door grotere studenten, hoewel het wel moeilijk is om ze te identificeren. Hij komt uit om een van hun handen te schudden en eindigt op de vloer. Veel andere studenten lopen over hem, en men slaat zelfs op zijn buik.

 

Binnen 48 uur had hij zich opgehangen.

Volgens een politieagent die bij de zaak is aangesloten, hebben de beelden geleid tot “pesten en zelfs tot het niveau van moord”.

Het is niet bekend wat de gevolgen voor de betrokkenen zijn geweest, maar binnen de stad is er een verhoogd bewustzijn van pesten als een probleem geweest.

Gabe’s moeder, Cornelia Reynolds, heeft gesproken over hoe haar zoon haar nooit heeft verteld dat hij gepest werd.

Reynolds zei: “Ik vermoed dat hij niet wist hoe te vertellen dat er sprake was van pesten. Hij ging naar de verpleegster op school of hij wou niet naar school, dat was zijn manier om met me te communiceren. Dat was zijn manier.

‘Hij wilde waarschijnlijk niet zeggen,’ Ma, ik word gepest, ‘.Hij wist gewoon niet hoe hij het moest vertellen.’

Reynolds en haar advocaat onderzoeken of het pesten het gevolg was van Gabe om zelfmoord te plegen en heeft voorgesteld dat de school zich schuldig zou hebben gemaakt aan verwaarlozing.

DELEN