Mysterieus “zeemonster” gevonden op een strand: “Help ons, alsjeblieft!” (Video)

0
1544

Een gigantische massa met kop noch staart, een grote hoeveelheid bloed in het water en een akelige stank die zich ver verspreidt. Dat tafereel ontdekte de 37-jarige Asrul Tuanakota toen hij een wandeling wou gaan maken op het strand in het Indonesische Ceram. “Een zeemonster”, zo fluisteren de lokale inwoners. Dat melden verschillende Indonesische media.

Het mysterieuze zeemonster werd ontdekt op het Hulung strand, in het noorden van het Indonesische eiland Ceram. Daar staan de lokale bewoners met de handen in het haar, want ze hebben nog nooit zo’n “zeemonster” gezien.

“Help ons alstublieft”

Het gevaarte verwijderen blijkt extreem moeilijk, aangezien het karkas twee ton weegt en 15 meter lang is. Daarom vragen de lokale inwoners de autoriteiten zo snel mogelijk om hulp om de massa te verwijderen, omdat ze bang zijn dat het toeristen zou afschrikken. Voorlopig is dat absoluut niet het geval, aangezien veel mensen naar daar trekken om een selfie te nemen met het “monster”.

Verschillende biologen kwamen kijken naar het gevaarte en namen stalen om het mysterie te kunnen ontrafelen. Het zou kunnen dat het om de overblijfselen van een reuzeninktvis of een walvis zou gaan, rapporteert de Jakarta Globe.

Mysterieus “zeemonster” gevonden op een strand in Indonesië: “Help ons, alsjeblieft!”
Instagram FOTO: © YOUTUBE VIA NINE NEWS
Mysterieus “zeemonster” gevonden op een strand in Indonesië: “Help ons, alsjeblieft!”
Instagram FOTO: © PATTIMURA MILITARY COMMAND

Niet het eerste “zeemonster”

Het aangespoelde dier doet denken aan een “zeemonster” dat in februari op de Dinagateilanden in de Filipijnen gevonden werd. Achteraf bleek dat het om een aangespoelde walvis van 4,5 meter lang zou gaan. Welke soort er precies in de Filipijnse wateren lag, konden ze echter niet achterhalen. Volgens hen zou het vreemde uiterlijk en de onherkenbare structuur een gevolg kunnen zijn van de ontbinding in het water.

DELEN