Artsen waarschuwen voor het gevaar van het dragen van slippers deze zomer – de reden is dit verborgen gevaar

0
1517

Zonnige dagen gaan hand in hand met het veranderen van je kleding. We maken meteen weer plaats in onze kledingkasten voor zomerkleding. We hebben koelere outfits nodig die lekker zitten bij hoge temperaturen, waarin we echt van het zomerweer kunnen genieten.

Ook je schoenen moet je natuurlijk veranderen, want je wilt in de zomer niet meer rondlopen in krappe loafers, derby’s of gesloten laarzen. In de zomer draait het allemaal om lichte, luchtige sandalen en slippers. Vooral als je op het strand bent zijn ze essentieel voor je comfort en gemak.

Maar artsen waarschuwen mensen al jaren over het gevaar van het dragen van slippers. De meeste van ons hebben hier vast wel ooit iets over gehoord, en waarschijnlijk gedacht dat het niet echt een probleem is om dit soort schoenen te dragen.

Ben je sceptisch? Ontdek wat de podologen zeggen en besluit zelf wat je ervan vindt. Want ondanks het feit dat slippers praktisch en goedkoop zijn zit er een bepaalde fout in het ontwerp waardoor ze niet goed voor ons zijn. Volgens artsen is het zelfs beter om op blote voeten dan op slippers te lopen.

Youtube

Doordat slippers los zitten, leidt dit tot onevenwichtige stappen en een grotere kans om te struikelen. De voet wordt niet ondersteund, dus kan het gemakkelijk de schoen uitglijden waardoor je je enkel kan verstuiken.

Bovendien betekent het dagelijkse dragen van slippers dat je constant naar de voorkant van de schoen leunt om goed te lopen. Je tenen moeten dan al je gewicht ondersteunen, wat zeker niet gezond is. Sterker nog, de zool van deze schoenen is meestal vrij dun en dit kan aanzienlijke rugklachten veroorzaken, omdat je hierdoor een verkeerde houding aanneemt bij het lopen.

Youtube

Slippers zijn ook bevorderlijk voor de ontwikkeling van bacteriën, waaronder stafylokokken. In feite worden je voeten alleen van de grond gescheiden door een dunne zool. Hierdoor komen ze makkelijk in contact met allerlei bacteriën.

Onderzoeker David Kinney deed een test om dit te bewijzen. Hij analyseerde slippers die vier dagen lang door allerlei mensen in de straten van New York gedragen werden. Het resultaat is niet prettig: hij vond meer dan 18.000 bacteriën op de slippers.

Youtube

Tot slot zijn er nog een aantal andere factoren waar je rekening mee moet houden. Want slippers verergeren dingen zoals likdoorns en eelt op je voeten. Ook zijn ze vaak van slecht materiaal gemaakt, wat scheurtjes en blaren op de hielen veroorzaakt.

Schoenen zijn erg belangrijk, en de verkeerde keuze kan ernstige gevolgen hebben voor je gezondheid. Volgens artsen kun je het beste niet elke dag slippers dragen.

Wat denk jij? Aarzel niet om te reageren, en dit artikel op Facebook te delen!

 

DELEN