Ze voelde zich gewoon niet lekker, maar door de medicatie werd haar leven een nachtmerrie

0
1318

Drie weken lang werd Khaliah Shaw in een medische coma gehouden terwijl haar huid langzaam afpelde. Nochtans was ze niet omwille van een huidaandoening naar de dokter gegaan. De medicatie die ze voorgeschreven kreeg voor haar neerslachtigheid veranderde haar leven in een nachtmerrie.

In 2014 ging de Amerikaanse Khaliah Shaw naar de dokter omdat ze zich neerslachtig voelde. De toen 23-jarige vrouw kreeg Lamictal voorgeschreven, een geneesmiddel tegen epilepsie dat soms ook gebruikt wordt om bipolaire stoornissen te behandelen.

Twee weken lang nam ze nauwgezet de medicatie, tot ze plots overal op haar lichaam blaren begon te krijgen. Ze vertelde Tech Times dat het aanvoelde alsof haar lichaam in brand stond. “Dit moest niet gebeuren”, aldus Shaw. “Dit was niet zomaar iets. Wat er gebeurde is het directe resultaat van iemands vergissing.”

Ze voelde zich gewoon neerslachtig, maar door de medicatie werd haar leven een nachtmerrie
FOTO: KHALIAH SHAW

Na enige tijd konden de dokters Stevens Johnson syndroom vaststellen bij Khaliah. Dat is een zeldzame huidaandoening die gewoonlijk veroorzaakt wordt door een verkeerde reactie op medicatie. “Het zorgt er in essentie voor dat je lichaam van binnen naar buiten verbrandt, en je smelt zowat”, aldus Khaliah.

Hoewel ze er tamelijk positief onder blijft, gaat het nu, drie jaar later, nog steeds niet goed met de vrouw. Ze verloor haar vingernagels en zweetklieren aan de ziekte en wordt langzaamaan blind. “Ze vertellen me dat het opnieuw kan gebeuren, en als dat gebeurt, zou het nog erger worden.”

“Ik had nog nooit gehoord van Steven Johnson syndroom tot ik in het ziekenhuis lag en mijn huid van mijn lichaam begon te smelten.”

De vrouw begon een blog om haar verhaal te delen en hoopt zo aandacht te kunnen trekken voor de mogelijke gevaren van vergissingen met voorgeschreven medicatie.

DELEN