Hij liet zijn vriendin vermoorden en voederde haar lichaam aan zijn honden. Nu krijgt hij een nieuw voetbalcontract

0
1644

ben opgeleverd. Met de luide muziek in het huis hoorden de buren niets van het geschreeuw van de vrouw… en haar zoontje, want die lag iets verderop, terwijl zijn moeder brutaal vermoord werd. Haar lijk gaven ze aan de rottweilers van Bruno die haar lichaam verder verscheurden.

Het kindje van Eliza werd later door de politie gevonden in een achterbuurt in het Braziliaanse Belo Horizonte. Volgens ooggetuigen zou het daar achtergelaten geweest zijn door Bruno’s vrouw Dayane. DNA-testen bewezen later dat de doelman vader was van het vier maanden oude baby’tje. De jongen, die ondertussen zeven jaar is, woont nu bij zijn grootmoeder.

“Ik wist ervan”

Hij liet zijn vriendin vermoorden en voederde haar lichaam aan zijn honden. Nu krijgt hij een nieuw voetbalcontract
Bruno Fernandes De Souza. FOTO: © AFP/GETTY IMAGES

Eerst ontkende de doelman in alle talen. In 2013 gaf Bruno dan toch toe dat hij wist dat Eliza gewurgd was. Ook van het feit dat haar lijk bij zijn rottweilers werd gegooid, was hij naar eigen zeggen op de hoogte. Eén ding bleef hij ontkennen: “Ik heb nooit de opdracht gegeven om haar te vermoorden.” Het lichaam van het jonge model is nooit teruggevonden.

In het totaal kreeg Bruno een celstraf van 22 jaar en drie maanden voor de ontvoering van zijn ex-vriendin, de moord en ook voor het doen verdwijnen van haar lichaam. Nu, zeven jaar na zijn arrestatie komt hij voorwaardelijk vrij.

Nieuw voetbalcontract

Op 24 februari is de doelman, die nu 32 jaar is, vrijgelaten uit de gevangenis van Apac de Santa Luzia. Het eerste wat hij deed was zich aansluiten bij een nieuwe club. Dat lukte hem bijzonder snel. Nu heeft de man immers een nieuw voetbalcontract gekregen bij de Braziliaanse club ‘Boa Esporte’, dat werd getekend in februari 2014, toen de voetballer nog in de gevangenis zat.

Toen spraken mensen daar al hun ongenoegen over uit. Verschillende fans trokken hun steun voor de ploeg in en een belangrijke sponsor ‘Nutrends Nutrition’ verbrak hun contract met het team. “Dit is een verschrikkelijk voorbeeld voor ons land, waarin er al zoveel geweld is tegen vrouwen”, klinkt het. Maar dat veranderde het plan van de club niet. De manager van de ploeg heeft al laten weten dat de deal sowieso standhoudt tot en met 2019.

Deze dinsdag startte de doelman zijn eerste training met zijn nieuwe ploegmaten. Over twee maanden speelt hij zijn eerste wedstrijd mee. De club laat weten dat ze achter hun doelman staan: “Wij zijn niet verantwoordelijk voor de vrijlating van onze atleet, Bruno, maar de club wil hiermee als team en als bedrijf op een legale en rechtvaardige manier een mens verder helpen.” Ze willen zo Bruno opnieuw een plaats geven in de maatschappij door hem werk te geven.

Hij liet zijn vriendin vermoorden en voederde haar lichaam aan zijn honden. Nu krijgt hij een nieuw voetbalcontract
Bruno Fernandes de Souza in actie. FOTO: AP
DELEN