Vrouw zet eigen kinderwens opzij om voor de kinderen van haar overleden zus te zorgen

0
955

Karina Menzies (31) was haar kinderen na schooltijd naar huis aan het brengen toen een bestuurder haar van de weg maaide. De moeder kon haar dochters nog net op tijd wegduwen, maar liep zelf fatale verwondingen op. Na haar overlijden nam zus Samantha de opvoeding van de drie kinderen op zich. En nu heeft ze ook haar eigen kinderwens opzij gezet.

Na de dood van haar zus in 2012 twijfelde Samantha geen seconde om haar nichtjes Sophie (15), Ellie (13) en Tiana (8) in huis te nemen. Dankzij de opoffering van hun moeder hadden de meisjes zelf slechts lichte verwondingen opgelopen bij het ongeval.

“Ik weet dat haar laatste gedachten bij haar kinderen zijn geweest”, zegt zus Samantha. “Karina was een fantastische moeder. Ze was zo trots op haar drie dochters. De eerste week was enorm lastig voor ons allemaal. We konden niet geloven dat ze nooit meer door de deur zou stappen.”

Afbeelding weergeven op Twitter

Kinderwens

Op het moment van haar overlijden was Samantha zelf aan het sparen voor een ivf-behandeling in de hoop ooit een gezin te starten met haar echtgenoot Lee. Maar nu ze al bijna vijf jaar voor de kinderen van haar zus zorgt, heeft ze haar eigen kinderwens definitief opzij geschoven.

“Ik heb beslist dat al mijn energie naar de dochters van Karina moet gaan”, klinkt het. “Ik wil geen half werk doen. Als dat betekent dat ik nooit zelf een kind zal krijgen, dan is dat maar zo.”

Tante Sam

Zelf zegt ze dat de afgelopen jaren allesbehalve gemakkelijk geweest zijn.

“De opvoeding is zwaar werk. Ze hebben goede en slechte dagen. Maar ik hou van hen alsof ze mijn eigen kinderen zouden zijn. Ze noemen mij niet mama, maar nog steeds tante Sam. Karina zal altijd hun moeder zijn en ik zal nooit haar plaats innemen. Maar het is mijn taak om haar werk voort te zetten.”

 

DELEN