Heldhaftige politieagent redt jongetje met autisme (4) van verdrinkingsdood

0
1044

Een politieagent van Topeka, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Kansas, sprong zondag zonder aarzelen in een vijver toen hij zag dat een kleine jongen in het water was gevallen. De heldhaftige man slaagde erin het jongetje uit het water te trekken en in veiligheid te brengen. Het jonge slachtoffer stelt het goed en werd in het ziekenhuis met zijn ouders herenigd.

Volgens de politie van Topeka was agent Aaron Bulmer in de buurt aan het patrouilleren toen hij de kleine jongen naar het water zag lopen. Bulmer wilde het kereltje net aanspreken toen hij zag dat het jongetje in de vijver viel. De agent aarzelde geen moment en dook ook in het water en slaagde erin het kind weer op het droge te krijgen.

De jongen werd in allerijl naar het lokale ziekenhuis gebracht en werd daar snel herenigd met zijn ouders, die in de buurt van de vijver wanhopig op zoek waren naar hun zoon.

De politie van Topeka verklaarde dat later bleek dat het jongetje aan autisme lijdt, volgens hen een mogelijke verklaring waarom hij aangetrokken werd door het water. Agent Bulmer werd onthaald als een echte held omdat hij op het juiste moment op de juiste plaats was, volgens zijn collega’s nogmaals het bewijs dat de man enorm is toegewijd aan het beschermen en dienen van zijn gemeenschap.

DELEN