Eerst had ze een beetje rugpijn, daarna verloor ze de controle over haar bewegingen. De oorzaak is niet te geloven!

0
1564

Alles begon met rugpijn die maanden aanhield.  Celeste Clancy, een Amerikaanse van 28 jaar uit Georgia, kon het na een tijdje niet meer verdragen. Haar lichaam was geen cent meer waard, niet eens in staat om de simpelste handelingen uit te voeren. Ze bezocht verschillende dokters, tevergeefs. Niemand kon een oorzaak vinden van de pijn die haar zelfs niet liet slapen. Toen staken er één voor één vreemde verschijnsels de kop op die schijnbaar niets met elkaar te maken hadden: koude rillingen, spierspasmen, verwarring, geheugenverlies, pijn en nog meer pijn. Celeste bevond zich op een lijdensweg en niemand kon zeggen waarom.

Ze besloot zichzelf te filmen telkens de symptomen zich voordeden om die opnames aan haar dokters te laten zien. Op dat moment was er nog niemand in geslaagd te verklaren waar al die uiteenlopende symptomen vandaan kwamen. Celeste voelde zich gefrustreerd en nutteloos. Wanneer ze voldoende video’s had opgenomen, trok ze ermee naar de dokter die zich meteen bewust was van de serieuze aard van de zaak. Hij dacht een idee te hebben van de oorzaak en startte een reeks onderzoeken. Niet lang daarna volgde het verdict: Celeste had de ziekte van Lyme.

De ziekte van Lyme is ziekte die wordt overgedragen door een klein insect dat in het gras, in aarde of op huisdieren leeft. Mocht je het nog niet geraden hebben, we hebben het over teken, vooral de tekensoort die voorkomt op de noordelijke hemisfeer van onze planeet. Celeste was op reis geweest naar Salem, Connecticut, en was door een van deze beestjes in haar dij gebeten. Toen ze er huiduitslag aan overhield, dacht ze dat het om een allergische reactie ging en besteedde er niet veel aandacht aan. Maar deze ziekte heeft onverwachte gevolgen voor het slachtoffer en er bestaat geen kuur voor. Verschillende organen verliezen hun functie op lang termijn en ook het zenuwsysteem raakt beschadigd. Er bestaan bepaalde antibiotica die de symptomen remmen, maar niets meer. De diagnose was verpletterend.

Ik had last van suizende oren, kortstondig gehoorverlies, chronische pijn, spierkrampen, verwarring, chronische vermoeidheid en nog veel meer. Het ging van kwaad naar erger. ik kon nog amper wandelen en ik moest me de trap op hijsen. Het leek wel of mijn lichaam geen zin meer had om iets te doen, “ zegt Celeste.

Celeste startte een antibioticumkuur om met de symptomen van haar ziekte te kunnen omgaan. Enkele weken later gebeurde er echter iets onverwachts. Haar symptomen waren compleet verdwenen! Ze voelde geen pijn meer, geen krampen, absoluut niets meer van alle kwalen die haar teisterden. Zou het kunnen dat de antibiotica bij haar een wonder hadden verricht? Ze had ook gemerkt dat ze niet meer menstrueerde en begon zich af te vragen of ze misschien niet zwanger was.

Ze nam de proef op de som, kocht een dozijn zwangerschapstests en zocht de zaak uit. Elke test vertelde haar hetzelfde: ze was in verwachting. Ze was helemaal verbaasd, wetende dat ze de pil nam. Haar symptomen waren verdwenen op het moment dat ze zwanger geraakte. Er kon maar één verklaring bestaan: haar zwangerschap had haar genezen van haar akelige ziekte.

“Toen de symptomen ophielden in december, ging ik bij mijn echtgenoot zitten en huilde ik tranen van opluchting. Voor de eerste keer in twee jaar voelde ik geen ondraaglijke pijn meer,” vertelde ze. Ook de dokters stonden er zwaar onder de indruk bij. Ze geloofden dat de hormonen die vrijkomen aan het begin van de zwangerschap de ziekte stopten en de symptomen tegengingen. Geen van hen had dat ooit eerder zien gebeuren in heel hun carrière.

“Voor het type pijn dat ik had was er geen remedie, noch konden de dokters me vertellen hoe ik het ongemak kon verzachten. Dus ik denk dat het kind in mijn buik voor dit wonder verantwoordelijk is. Ongelooflijk! Ik ben ervan overtuigd dat mijn kind me het leven heeft gered,” legde ze uit. Celeste geniet nu samen met haar man van de zwangerschap alsof er nooit iets aan de hand was. Ook haar familie is opgelucht en zij des te meer! Niemand kan zeggen of dit tijdelijk is of niet, maar allen hopen erop dat het nu echt voorbij is.

Hoe dan ook, dit kind heeft al meer geluk gebracht dan het koppel zich kon inbeelden. Celeste zal helemaal herstellen en verder kunnen gaan met haar leven in alle geluk en liefde, zeker met dit nieuwe wonderkind op komst!

Hier heb je de video (in het Engels) die Celeste maakte voor haar dokters:

Deel dit wonderlijke verhaal met je vrienden op Facebook!

DELEN