Het moment waarop vliegtuig verandert in een enorme vuurbal en op de snelweg crasht

0
1195

Een piloot en zijn passagier overleefden dinsdag als bij wonder een dramatische crash waarbij hun vliegtuig tijdens een noodlanding in een enorme vuurbal veranderde. Het kleine vliegtuig kreeg kort na het opstijgen problemen met de motor, waardoor de piloot op een snelweg in de Amerikaanse staat Washington moest proberen te landen.

De piloot zag zich genoodzaakt om een noodlanding te maken op een drukke snelweg in Mukilteo, een stad in Washington toen het vliegtuig na het opstijgen in de problemen raakte en hoogte verloor. De 30-jarige piloot vloog tijdens de noodlanding te laag en botste daardoor op enkele elektriciteitskabels en een lantaarnpaal, waardoor de brandstoftank scheurde en het vliegtuig vlam vatte.

Volgens de politie raakten twee mensen lichtgewond, maar slechts een van hen moest naar het ziekenhuis worden gebracht. Als bij wonder overleefde de piloot van het vliegtuig de crash zonder kleerscheuren. Verschillende auto’s werden beschadigd door het neerstortende vliegtuig en omwonenden zaten enkele uren zonder stroom.

Getuige Amanda Hayes zag hoe het vliegtuig verdacht laag vloog, plots de grond raakte en spectaculair explodeerde. “Het vliegtuig raakte alle auto’s die stonden aan te schuiven, waaronder ons busje”, verklaarde de geschrokken vrouw aan een Amerikaanse televisiezender. “Ik voelde plots de hitte op mijn gezicht. Ik dacht echt dat dit het einde was.”

De precieze oorzaak van het dramatische incident wordt nog onderzocht door de National Transportation Safety Board, een Amerikaans overheidsagentschap dat zich onder andere bezighoudt met het onderzoeken van vliegtuigrampen.

https://youtu.be/mgMdyzwPC7E

DELEN