Baby verliest bijna duim: Dit moet elke moeder weten!

0
1250

Een baby uit China verloor bijna zijn duim doordat een haar van zijn moeder om zijn vingertje was komen vast te zitten. De duim was gigantisch opgezwollen, omdat er geen bloed meer doorstroomde in de duim van de baby.

Gelukkig waren artsen er nog net op tijd bij, zodat de duim van de onfortuinlijke baby gered kon worden. De duim had inmiddels het dubbele formaat. Omdat de haar in de huid van de baby was komen vast te zitten, was de huid van de duim ook gaan bloeden. Dit leidde tot het zeer zeldzame haartourniquetsyndroom. Dit komt ook af en toe in Nederland voor.

Als de verstrengeling te lang duurt, is er een grote kans dat het lichaamsdeel kan afsterven. Het syndroom komt niet alleen voor bij duimen, maar ook tenen, geslachtsdelen, de huig en de nek. Vooral tenen en vingers krijgen te maken met verstrengeling. Het is dus verstandig om de sokken van je baby regelmatig te controleren op haartjes.

Deel deze belangrijke tip door !

DELEN