Toen deze buschauffeur een kind uit de bus gooide, wilden ze hem ontslaan. Totdat ze deze video zagen…

0
1533

Het internet heeft al tot vele dingen geleid, zowel goede en kwade, als zelfs vreselijke zaken. Helaas baseren mensen vandaag hun mening op korte fragmenten of gesprekken met vrienden, zonder naar de feiten zelf te kijken.

Nadat een buschauffeur een student dwong om af te stappen en 10 blokken te voet naar huis te wandelen, schreeuwde het internet om zijn ontslag. De schooldirectie stemde hiermee in – tot ze de video zagen!

Een belangrijk aspect van het ganse verhaal werd eerst niet verteld – namelijk hoe vreselijk de studenten zich wel tegenover de buschauffeur gedroegen alvorens de jongen uit de zevende graad van de bus werd gegooid en te voet verder moest.

Deze nieuwe feiten wierpen een heel nieuw licht over de zaak. De bestuurder van de bus werd namelijk eerst met een sportzak in het gezicht geslagen. De jongen had het al een hele tijd op de chauffeur gemunt voor deze uiteindelijk brak en de kwajongen van de bus gooide

buschauffeur

In de eerste video was dit hoofdstuk volledig weggeknipt, waardoor het ganse verhaal volledig uit de context werd gerukt en opgeblazen. Klinkt bekend in de oren?

De bestuurder dankte de busmaatschappij om zijn beschadigde reputatie te redden door deze video vrij te geven.

“Als je de eerste video bekijkt, lijkt hij wel een tiran van een buschauffeur … en dan zie je zijn kant van het verhaal en dat veranderde de meningen van heel wat personen” zei Laura Doroshenko van Cunningham Transport in een geschreven verklaring.

Dit toont eens te meer aan dat je geen overhaaste conclusies mag trekken en je altijd aan de feiten moet houden. Dus niet zomaar nonsens op het internet verspreiden! Laten we er samen over waken dat de digitale wereld een meer geïnformeerde en bedachtzame groep van mensen wordt, eerder dan een bende wilde met hooivorken die altijd klaar staan om iemand aan te vallen.

De school zelf deelde deze mening via Facebook: “we beseffen dat we nooit om het ontslag van de bestuurder hadden mogen vragen … en we bieden onze excuses dan ook aan.”

Vind jij dat deze chauffeur een loonsverhoging verdient voor wat moest doormaken? Laat het ons weten in de reacties op Facebook!

DELEN