Enkele dagen nadat deze vlek op zijn arm verscheen, stierf hij. Pas een half jaar na zijn dood ontdekten de dokters de oorzaak! Waarschuwing!

0
1556

Pas zes maanden na de dood van deze man uit Kansas konden de dokters de doodsoorzaak achterhalen. Je zult zeker meer willen weten over dit virus dat de Verenigde Staten trof.

“Het genoom is gelijkaardig aan dat van virussen die aangetroffen werden in het oosten van Europa, Afrika en Azië, maar geen enkel virus als dit werd ooit aangetroffen op het westelijke halfrond” zei Dr. Dana Hawkinson, viroloog aan de University of Kansas Hospital. “iets dat we hier zeker nog nooit gezien hebben” vervolgde hij.

Het virus werd nu Bourbon virus genoemd omdat het enige slachtoffer in Bourbon County, Kansas, woonde. Dr. Hawkinson meent dat het virus wordt overgedragen door teken. De symptomen zijn koorts, anorexia en spierpijn.

vlek-arm

Volgens het Centrum voor de Controle van Ziektes en Preventie echter is de man overleden aan een onbekend virus, nooit eerder gezien in de Verenigde Staten, maar het is niet zeker in welke mate het Bourbon virus aan de dood van de man heeft bijgedragen.

“Dit was het eerst gekende en eerst bevestigde geval” vertelt een woordvoerder van het Departement Gezondheidszorg. “Het is een nieuw virus dat we nog aan het bestuderen zijn”.

Heb jij al van dit nieuw virus gehoord?

DELEN