Pitbull redt kinderen van moordende mama. Hij krijgt dan toch…..

0
1450

Een Australische mama van twee zoontjes heeft geprobeerd om haar kinderen van vijf en negen jaar oud te verdrinken in de Murrayrivier in Australië donderdagmiddag. Toen een pitbull het drama zag gebeuren, viel hij de moordende vrouw aan. De politie heeft nu laten weten dat ze het dier geen spuitje zullen geven door zijn aanval, omdat hij reageerde op “extreme omstandigheden”.

De 27-jarige Australische vrouw had haar twee zonen gedwongen om in de rivier te stappen, waarna ze hen kopje onder begon te duwen, omdat ze hen wou verdrinken. Een langslopende hond zag het gebeuren en liep meteen naar de vrouw. Toen de pitbull zijn tanden in de mama zette, moest ze haar zoons wel loslaten, waardoor haar twaalfjarige zoon weg kon geraken. Zijn vijfjarig broertje kon zich zelf niet redden en overleed ter plaatse.

Even werd er gedacht dat de pitbull, Buddy, ging moeten worden afgemaakt, omdat hij iemand had aangevallen. De hond verwondde de moeder immers, wat al in heel wat andere zaken een spuitje voor de hond opleverde. Ook de vluchtende jongen takelde hij toe, de twaalfjarige had enkele ernstige bijtwonden.

Maar de eigenaars van Buddy zeiden dat hij aanviel omdat hij de kinderen wilde beschermen. De hond, die al jaren tussen de kinderen leefde, had nog geen vlieg kwaad gedaan, zo beweerde zijn baasjes. Daarom startten ze een petitie op, in de hoop dat ze Buddy niet zouden moeten laten inslapen.

De doorbraak in de petitie kwam er toen ook de opa van de jongens de petitie ondertekende. Hij besloot met de volgende woorden: “Ik heb nog één kleinzoon, omdat de hond handelde zoals het moest.” In het totaal kreeg de vraag van 36.000 andere mensen gehoor.

De politie heeft nu ook beslist dat het dier inderdaad blijven leven. “Buddy reageerde op “extreme omstandigheden en deed hij dat op een redelijke manier om de jongen, die voorlopig nog altijd in het ziekenhuis in Melbourne verblijft, te verdedigen.” De overheid heeft geluisterd naar hun advies en is het ermee eens. Buddy blijft gespaard. De moeder komt nu voor de rechtbank voor poging tot moord en moord.

DELEN