486 dieren stierven door verwaarlozing en een verzorgster werd levend verscheurd, maar nu moet deze dierentuin de deuren sluiten

0
1055

De omstreden South Lakes Safari Zoo in het Engelse Dalton-in-Furness zal haar deuren naar alle waarschijnlijkheid toch moeten sluiten. Het bod van de eigenaar om de licentie te verlengen, werd unaniem geweigerd door het stadsbestuur.

De South Lakes Safari Zoo in het Engelse plaatsje Dalton-in-Furness opende in 1994 de deuren en krijgt jaarlijks zo’n 250.000 bezoekers over de vloer. Er zijn intussen meer dan 1.500 dieren te bezichtigen, maar die leven er in extreem slechte omstandigheden.

Vorige week raakte bekend dat de afgelopen vier jaar maar liefst 486 dieren stierven in de zoo. Meestal waren slecht management, onderkoeling en ondervoeding de oorzaken. In 2013 overleed dierenverzorgster Sarah McClay er omdat ze verscheurd werd door een tijger.

486 dieren stierven door verwaarlozing en een verzorgster werd levend verscheurd, maar nu moet deze zoo de deuren sluiten
FOTO: TWITTER

De eigenaar heeft nu 28 dagen om beroep aan te tekenen. Doet hij dat niet, is het dus over en uit met de South Lakes Safari Zoo.

DELEN