De Bank had per ongeluk 4,6 miljoen dollar gestort op dit meisje haar rekening. Ze gaf 3.3 miljoen uit, toen er aan de deur werd geklopt…..

0
1383
Dit is dus het scenario: Het is het einde van de maand, en je geld is bijna op. Na het betalen van een aantal credit card schulden, leningen, de huur en rekeningen, is je bankrekening bijna aan z’n einde, en heel dicht bij het 0 euro balans. Wanneer je naar de ATM gaat, en je laatste paar euro’s gaat pinnen voor wat soep en de goedkoopste alcohol, om je verdriet te verdrinken, gebeurt er ietswonderbaarlijks ; Je hebt geld op je rekening … een hoop geld. In feite ben je ineens een miljonair. Een engel heeft besloten om 4,6 miljoen euro te storten op je rekening. Wat doe je nu?
Dat was precies wat er gebeurde met de 21-jarige Christine Jiaxin Lee, nadat ze ontdekte dat ze tinkend rijk was. Het begon allemaal toen de student, die  chemische technologie studeert, ten onrechte de forfaitaire som kreeg, na een fout van haar bank Westpac bijna 4 jaar geleden. Moest ze het melden, of uitgeven?…..ze besloot het laatste, en gaf het massaal uit bijna 3 jaar lang…
In de loop van een jaar, gaf Lee 3,3 miljoen euro uit.
Ze kocht hele luxe artikelen, dure diners, high-class reizen en nog veel meer. Ze vergaarde een grote collectie handtassen en voerde veel geld transfers uit. Daarnaast huurde ze een heel lux appartement in Sydney, Australië, die ze deelde met haar vriend, wat 3200 euro  per maand kostte. Maar aan de goede tijden kwam een eind deze maand, toen de bank de fout realiseerde.
Toen Lee naar Maleisië wilde vluchten vanaf Australië, werd ze aan de grens gearresteerd voor “oneerlijk financieel voordeel verkregen door misleiding en bewust omgaan met de opbrengsten van misdrijven”.  De advocaat van Lee betoogde dat ze niets verkeerd had gedaan”Ze heeft hen niks ontnomen -. Ze gaven het aan haar.” Hoewel het leek alsof de rechter het daarmee eens was, moet ze toch de 3,3 miljoen terug betalen … met rente. OUCH!
DELEN