Onze eigen Whitney Houston: Glennis Grace gaat internationaal in ‘RTL Late Night’

0
1135

Dat Glennis Grace één van de beste zangeressen van Nederland is, bleek gisteren in ‘RTL Late Night’. Daar bracht ze een ode aan Whitney Houston. 

Maar zélfs Glennis haalt wel eens een noot niet, zo waarschuwde ze al van tevoren.

STEUNTJE IN DE RUG VAN NICKI MINAJ
Glennis Grace timmert al jaren keihard aan de weg in ons eigen land. Met haar fenomenale stem kan ze zich gemakkelijk meten met Whitney Houston, tevens haar grootste idool. Dat weten ze nu ook in Amerika, waar Glennis afgelopen week volkomen viraal ging nadat ze een clipje met haar Ladies of Soul op haar Twitter-account plaatste. Niemand minder dan Nicki Minaj bleek het filmpje te hebben gezien en van een ‘like’ voorzien. Daarmee kwam de volstrekt verraste Grace onder de radar van Amerikaanse muziekfans.

GLENNIS GAAT OVER DE GRENS
Voor Glennis reden om het nu zelf eens te proberen in de Verenigde Staten, zo vertelde ze gisteren bij RTL Late Night. Ze heeft al contact gehad met medewerkers van La Houston en vertrekt binnenkort om haar geluk te beproeven. In New York liet men alvast een clipje zien van Glennis om te vragen of ze een kansje maakt. En men zag het daar wel zitten, zo bleek. Glennis: “Ik ga het gewoon proberen.”

VOORPROEFJE IN DE STUDIO
In de studio van Humberto Tan gaf ze alvast een voorproefje van haar kunnen met de Whitney Houston-cover Run to You. Maar ook voor Glennis blijkt het wisselen van hoge en lage noten geen sinecure, zo gaf ze zelf al aan. Voor de kijkers geen probleem: als het niet perfect was, dan kwam het toch wel heel dicht in de buurt.

TWITTER IS ONDER DE INDRUK
Op Twitter ziet men een doorbraak over de grens wel zitten. ‘Volg je dromen, Glennis’, zo luidde de boodschap.

DELEN