Koelbloedige winkelbediende blijft ijzig kalm als overvaller met pistool begint te zwaaien

0
1215

Een Amerikaanse winkelbediende werd deze week even een lokale held nadat de politie beelden verspreidde van een gewapende overval tijdens zijn shift. De man rolde slechts met de ogen maar bleef voor de rest stoïcijns terwijl een overvaller een pistool op hem gericht hield en de inhoud van de kassa eiste. De politie van Kansas City meldt intussen dat de dader bij de kraag is gevat.

De ordediensten van de Amerikaanse staat Kansas publiceerden donderdag een opmerkelijke video die door een beveiligingscamera in een broodjeszaak werd gefilmd. De beelden tonen hoe een klant iets lijkt te bestellen, maar plots een wapen tevoorschijn tovert en de inhoud van de kassa eist. Hij duwt het pistool herhaaldelijk onder de neus van de jonge werknemer, die zich weinig of niets lijkt aan te trekken van wat er gebeurt.

De jongeman lijkt enkel even met de ogen te rollen terwijl hij ijzig kalm naar de overvaller staart om hem uiteindelijk onbewogen het geld uit de kassa te overhandigen. Nadat de overvaller het geld in zijn bezit heeft, neemt hij de benen terwijl de winkelbediende hem nog een laatste keer minachtend aankijkt.

De politie van Kansas postte de beelden op YouTube in een poging om de overmoedige overvaller die geen moeite deed zich te vermommen, op te sporen. Volgens de lokale media was dat een groot succes en kon de verdachte snel worden gearresteerd. De directie van de overvallen zaak was dan ook erg onder de indruk door de snelle arrestatie en bedankte de agenten via Twitter: “Agenten van Kansas City zijn rocksterren!”

DELEN