Hond krijgt belachelijke knipbeurt doordat eigenaar geen Chinees spreekt

0
1137

Een pijnlijk misverstand. Dat is het minste wat je hiervan kan zeggen: de Brit Leigh trok met zijn hond naar een hondenkapper, maar door een kleine taalbarrière voerde die niet meteen uit waarop Leigh gehoopt had.

Leigh Simmons uit Wales woont sinds een zevental maanden in China, omwille van zijn job. Vorige week ging hij in Shenzen met zijn jonge Duitse herdershond Seren naar de hondenkapper. De haren van de hond moesten ietsje korter. Het kan namelijk behoorlijk warm worden in de regio rond Shenzen. Leigh kon zich echter nog niet goed in het Chinees uitdrukken, dus maakte hij een zoemend geluid om de hondenkapper te tonen dat er een beetje van het haar van Seren moest geschoren worden. “De vrouw sprak geen engels, en ik spreek slechts een heel klein beetje Chinees. Dus ik maakte met mijn handen een scheerbeweging”, vertelt Leigh aan Wales News Service. “De vrouw knikte en vertelde me dat ik wat later kon terugkomen.”

Maar toen Leigh een paar uur later weer naar het hondenkapsalon keerde en Seren zag, begon hij hysterisch te lachen. De kapster had het namelijk een beetje verkeerd begrepen en schoor Seren, op zijn hoofd en staart na, helemaal kaal. “De arme vrouwen die in het kapsalon werkten waren helemaal in de war toen ik zo begon te lachen. Ze keken beschaamd. Ze hadden denk ik schrik dat ik hen niet zou betalen. Maar ik heb het wel gedaan. Het kostte me nauwelijks 10 dollar (ongeveer 10 euro, red.) . Veel honden in Shenzen hebben dergelijke look, maar dat zijn dan eerder poedels. Ik had er niet bij stil gestaan dat die poedels de standaard was voor alle honden.”

Hond krijgt belachelijke knipbeurt doordat eigenaar geen Chinees spreekt
FOTO: WNS
DELEN