Peuter voor tweede maal getroffen door leukemie, maar bij muziek van deze wereldster fleurt hij op

0
824

Dyllan Smith heeft in zijn nog jonge leven al veel meegemaakt. Nog voor zijn derde verjaardag is de peuter uit het Engelse dorp Walsgrave al tweemaal getroffen door leukemie. Gelukkig heeft het moedige jongetje een idool die hem zijn miserie doet vergeten: Ed Sheeran.

Een video op de Facebook-pagina van zijn ouders laat zien hoe hij zijn zinnen kan verzetten. Op de tonen van wereldhit Castle on the Hill kan de peuter zonder problemen de volledige songtekst meezingen. Ondanks dat hij op dat eigenste moment een chemotherapie moest ondergaan.

Achttien maanden geleden werd bij Dyllan al eens leukemie vastgesteld. Hij kon toen de ziekte overwinnen, maar sinds drie weken geleden heeft het noodlot opnieuw toegeslagen. Hij wordt momenteel verzorgd in het kinderziekenhuis van Birmingham.

Aangezien het jongetje op 1 mei zijn derde verjaardag viert, heeft het personeel van het ziekenhuis alvast een klein feestje georganiseerd voor alle vrienden en familie. Maar Daryll Morris en Tristan Smith, de ouders van Dyllan, willen hun zoontje een nog grotere verrassing bezorgen. Sinds kort zijn ze een campagne gestart om zijn favoriete zanger uit te nodigen in het ziekenhuis. “Hij is een geboren Ed Sheeran-fan”, verklaarde Morris aan Conventry Telegraph.

Sheeran is komende vrijdag en zaterdag in Birmingham, wat de hoop bij het koppel alvast een stuk groter maakt. “Het zou de mooiste herinnering ooit zijn voor Dyllan mocht hij een bezoekje brengen”, aldus de vader. “Zijn liedjes brengen hem tot rust en aan het lachen.”

Sheeran heeft in ieder geval al eerder zijn goed hart laten zien bij kinderen. Zo heeft de zanger vorige week in Manchester nog een terminaal zieke fan bezocht en hem de dikste knuffels gegeven.

DELEN