waarschuwing voor de consument nadat een meisje plukken haar verliest na het gebruik van dit product.

0
1291
Een 11-jarige meisje uit Denver had een hoop onnodig verdriet nadat ze plukken haar verloor, allemaal te wijten aan een populaire schoonheidsbehandeling. Eliana Lawrence had prachtig krullend rood haar, dat wil zeggen, totdat de ergste “bad hair day”  had van haar leven.
Verrassend genoeg is haar ervaring  niet uniek, dit product kan ook bij jou in de badkamer staan!
Bijna twee jaar geleden, vlak voor haar 10 de verjaardag, had Eliana een rampzalige ervaring met een zeer bekend product, wat aangeprezen werd door een beroemdheid. Ze wilde iets nieuws en anders  proberen, en ze had zich niet kunnen voorstellen dat een “veilig” en “natuurlijk” product zou leiden tot  een vreselijk drama in haar persoonlijke leven. Dus toen haar haar begon uit te vallen, was ze bang dat ze kanker had! Gelukkig voor Eliana, haar gezondheid was prima. Echter moeders was witheet toen ze erachter kwam!
Eliana’s moeder Miriam was ook bang! Ze zei dat toen ze de eerste keer Eliana’s haar ging uitkammen, ongeveer een derde van haar haar uitviel. De moeder is ervan overtuigd dat de ingrediënten in ‘Wen Hair Care cleansing conditioner’ de schuldige zijn. Het was duidelijk dat Eliana’s haar begon uit te vallen na in contact te zijn gekomen met het product. Het is begonnen dat deze prachtige rode lokken van haar dochter begonnen uit te vallen na slechts drie toepassingen!
Het blijkt dat Eliana’s haaruitval niet uniek is. Duizenden andere consumenten hebben ook een stap naar voren genomen met klachten over haaruitval na het gebruik van Wen Hair Care producten. De FDA heeft 127 klachten van consumenten ontvangen tegen Wen. Fox 31 Denver meldt:
“Nog meer onrust? Wen’s moederbedrijf geeft toe aan de FDA dat ze meer dan 21.000 klachten van klanten hebben ontvangen. “
In reactie daarop heeft de FDA een waarschuwing gegeven, na het ontvangen van berichten dat deze ‘beroemdheid onderschreven haarverzorgingsproduct’  dat het product haaruitval, kaalheid en huiduitslag veroorzaakt.
Onder publieke druk, besloot de FDA  vorige maand een onderzoek te beginnen naar haaruitval voorvallen die voortvloeien uit het gebruik van Wen Hair Care producten. Deze overheidsinstelling heeft eigenlijk weinig controle over de  6.200,000.000 euro cosmetica-industrie.
“Zelfs als de FDA concludeert dat Wen Hair producten verantwoordelijk zijn voor dit meisje’s haaruitval en het record aantal klachten die de FDA heeft ontvangen, heeft het agentschap niet de wettelijke bevoegdheid heeft om het product terug te roepen.”
Het is moeilijk te geloven, maar een product uit de schappen halen is geheel vrijwillig.  Cosmetische industrie bedrijven zijn niet verplicht om hun product terug te roepen, ook al is er bewezen dat ze onveilig zijn.
‘ The Personal Care Safety Act’ wil de oude FDA regelgeving bijwerken, voor huidverzorgingproducten. De wet zou uiteindelijk het agentschap de terugroep autoriteit op onveilige producten geven.  In de hoop dat haar eigen ervaring kan helpen om de wet te veranderen, schreef Eliana een oprechte brief om te vragen voor hun steun met deze nieuwe wetgeving. Ze wil niet dat iemand anders dit moet meemaken.
Hoewel we bijna twee jaar verder zijn, zijn niet alle haren van Eliana terug gegroeid. Het is een stuk dunner, en er zijn nog steeds kale plekken. Helaas werd haar traumatische ervaring met haaruitval nog verder verergerd door de wrede opmerkingen van een paar pestkoppen op school. Als gevolg daarvan moest ze thuis onderwezen worden vorig jaar. Ze is zeker een dappere en mooie jonge dame die hopelijk het ergste van deze ervaring heeft doorstaan!
pag 3
Kijk en luister hoe Eliana haar ervaring vertelt.
Er is nog geen regelgeving die consumenten beschermt tegen producten van persoonlijke verzorging. Veel producten zijn niet zo veilig en natuurlijk als ze lijken, dus zorg ervoor dat je leest over de veiligheid van de afzonderlijke ingrediënten op ‘Environmental Working Group Skin Deep’ cosmetisch ingrediënt database.
DELEN