Hartverscheurend: deze ouders zagen hun pasgeboren baby voor het eerst en namen meteen afscheid van haar

0
1406

Deze onzelfzuchtige daad heeft mogelijk het leven van verschillende baby’s gered.

“Ik vind dit heel erg om te vertellen, jullie ongeboren baby heeft geen hersenen”, het is het ergste wat iedere verwachtende ouder van een arts te horen kan krijgen. Helaas overkwam het Keri en Royce Young die in verwachting waren van hun tweede kindje.

Geen kans op leven
In december 2016 hoorden de jonge ouders dat hun baby geen hersenen heeft Dat betekent dat hun dochter slechts vijf minuten tot zesendertig uur zou leven. Desondanks koos het stel er niet voor om de zwangerschap te beëindigen, zodat ze hun baby’s organen kunnen doneren. Volgens de ouders was dit de beslissing waar ze het minst spijt van krijgen.


Doel in het leven
“We kijken ernaar uit om onze dochter vast te houden, haar te kussen en tegen haar te praten. Om te bedenken dat we dat in misschien maar vijf minuten kunnen doen, is heel moeilijk”, vertelt Royce eerder in een interview met Good Morning America in februari. “Mijn dochter heeft een groter doel in het leven. Ik zal niet opscheppen over hoe mooi haar lokken zijn. Ik zal mensen niet vertellen dat ze zulke goede cijfers haalt. Ik zal mensen vertellen wat ze met haar leven heeft gedaan”, vervolgt een geëmotioneerde Royce.

Eva
Omdat het stel ervoor koos om de organen van hun baby te doneren, was het voor hen niet moeilijk om een naam te verzinnen voor hun kindje. “We noemen haar Eva, dat betekent letterlijk gever van het leven”, vertelt moeder Keri. “Nu is niet het moment om verdrietig te zijn. Ik blijf mensen vertellen dat we nog ons hele leven hebben om te rouwen. Na haar geboorte en overlijden is het de tijd om verdrietig te zijn”, gaat Keri verder.

Bevallen
19 april beviel Keri van hun dochter. Op Instagram plaatste ze een foto van haar gezin. “We hebben hallo gezegd en afscheid genomen van onze lieve Eva. Ze was perfect op haar eigen manier”, schrijft Keri bij het plaatje.
Dankzij deze onzelfzuchtige daad redde de familie mogelijk het leven van tientallen baby’s.

DELEN