Een man huilt en zijn vrouw verbergt haar gezicht uit wanhoop – wat deze vrouw dan doet is hartverwarmend

0
884

Je weet nooit wat de toekomst voor jou in petto heeft. Over tien jaar of over een paar minuten. Nicole Heintz plaatste haar verhaal op de Facebook-pagina van Love What Matters. Toen zeop een kille ochtend bij een tankstation was gestopt werd ze geconfronteerd met een moeilijke situatie waarin ze snel een keuze te maken. Hier is haar verhaal:

‘Toen ik naar mijn werk ging en ik stopte om te tanken, liep ik wat vertraging op. Toen ik aankwam bij de pomp, sloot ik mijn auto af en ik zag een man van middelbare leeftijd huilend naar de benzinepomp kijken. Ik vroeg me af wat er met hem aan de hand was en toen ik uit mijn auto stopte en naar hem keek, voelde ik mijn hart in mijn keel bonken.

In Apple Valley, Minnesota, was het – 10 graden en ijskoud, met een ijskoude wind. De man had sandalen aan met sokken met gaten. Ik keek naar zijn auto en zag zijn vrouw op de voorbank zitten, met haar gezicht in haar handen, en twee tienermeisjes zaten ineengedoken onder een deken op de achterbank. »

Love What Matters – Facebook

Nicole wist dat ze iets moest doen om dit gezin in nood te helpen. Ze kon niet doen alsof er niets aan de hand was.

«Ik liep naar de man toe en vroeg hem ‘Mijnheer, is er een probleem?’ Hij keek me aan en ik kan u vertellen dat hij op het punt stond om op te geven omdat hij niet eens probeerde om zijn tranen te verbergen toen hij zei: ‘Ik kan niet eens mijn gezin onderhouden.’

Zonder zelfs maar te denken, heb ik mijn credit card getrokken en vertelde hem dat Jezus Christus, de Zoon van God, stierf voor ons allen. Ik vulde zijn tank. Iets kwam in hem tot leven. Hij was in shock en het was alsof hij was vergeten hoe hij moest tanken.

Op dat moment, kwam zijn vrouw uit de auto, en vroeg aan haar man wat er gebeurde en hij vertelde haar dat ik een volle tank ging betalen. Ze begon te huilen en kwam mijn hand schudden. Op dat moment zag ik dat zijn broek vies was en gescheurd. Ik vroeg hem om naar mijn auto te komen.

De vliegmaatschappij had mijn bagage kwijtgemaakt tijdens mijn reis van Minnesota naar Californië. En ik moest de koffer nog sorteren. Ik had me voorgenomen om veel kleding weg te doen, maar de kleren lagen nog in de achterbank van de auto en in de kofferbak. Ik opende mijn auto en zei aan de vrouw dat ze mocht pakken wat ze wilde.»

Nicole Marie Heintz – Facebook

« Even later, had ze voor haar en haar twee dochters , sweatshirts, overhemden en een trainingsbroek gepakt.

De vader was klaar met tanken en kwam erbij. Dit trok wat andere mensen bij het benzinestation aan. Een oudere man gaf de familie een cadeaukaart en een andere man van middelbare leeftijd gaf de vader een jas. Nooit in mijn leven had ik gedacht dat ik dit soort dingen zou zien gebeuren in een tankstation met een handvol vreemden.

Dat geeft me hoop. Dat Gods liefde zo besmettelijk kan zijn. We zijn niet alleen als we de wereld willen veranderen. Dat Gods liefde groter is dan alles. En hij is er altijd!»

Nicole Marie Heintz

Wat een bijzondere ontmoeting, zomaar op een gure ochtend bij een tankstation. Een verhaal dat ons allemaal hoop geeft! En inspireert.

DELEN