POPULAIR HONDENVOER MERK HEEFT DUIZENDEN HONDEN VERGIFTIGD EN GEDOOD.

0
1690
Wij houden van onze huisdieren. Onze honden zijn leden van de familie.
Voor velen van ons, is het een kind – het harige kind. Maar zijn we zo voorzichtig met wat we ze voeden zoals we onze kinderen voeden? Vaak adverteren de merken dat ze “echt” eten hebben, maar de ingrediënten blijken uiteindelijk op een soort tarwegluten maaltijd te zijn, dierlijke bijproducten, en maïs bijproducten. Nestle Purina Beneful merk, één van de meest populaire merken van hondenvoer, wordt momenteel geconfronteerd met een ‘class action-rechtszaak’ die beweren dat hun voedsel ernstige gezondheidsproblemen of zelfs de dood in meer dan 3000 honden heeft veroorzaakt. Een beetje graven in de reviews van consumenten van Beneful, lees je verhaal na verhaal van honden die lijden aan zware inwendige gezondheidskwesties. Misschien is het tijd om nader te kijken naar het voedsel dat je je  hond geeft, en start met het vervangen van de kip bijproduct maaltijden met werkelijke kip.
Wat is de deal met conventioneel hondenvoer?
Er zijn veel hondenbezitters die wachten op de beslissing in deze rechtszaak tegen Beneful. Reviews van hondenbezitters die hun honden Beneful gevoed hebben, hebben vergelijkbare verontrustende symptomen. Deze honden ontwikkelden incontinentie, interne bloedingen, lever stoornissen, en epileptische aanvallen. Er zijn twee ingrediënten die mogelijk de meeste schade veroorzaken. De eerste is propyleenglycol, een chemische stof die gebruikt wordt in antivries die toch door de FDA goedgekeurd is voor hondenvoer en andere producten zoals saladedressings en cake mixen. Propyleenglycol is verboden in Europa. Het wordt beschouwd als minder giftig dan ethyleenglycol, meestal gebruikt in antivries, maar het is nog steeds een chemische stof die je hond niet nodig heeft.
Een andere mogelijke oorzaak van deze vergiftigingen is mycotoxinen van verkeerd opgeslagen granen. Met de wijdverbreide gevallen van lever falen genoemd in de rechtszaak, is het logisch dat dit wordt veroorzaakt door giftige stoffen. Hondenvoer bevatten grote hoeveelheden graan uit meerdere bronnen, zodat het testen voor verontreinigde ingrediënten inconsistent en ineffectief is. Lax testen en regelgeving in combinatie met de neiging van grote bedrijven tot het absolute minimum voor kwaliteit maakt het meer dan mogelijk dat Purina Beneful en vele andere honden voedingsmiddelen mycotoxinen bevatten. Verschillende consumenten melden dat hun Beneful producten maden hadden. Veel van de symptomen van huisdiereigenaren gerapporteerd, kwam in overeenstemming met mycotoxine vergiftiging. Omdat conventionele hondenvoer zo zwaar op granen steunt, zonder uitgebreide regulering, zal de dreiging van mycotoxinen er altijd zijn.
Is zelfgemaakt hondenvoer het antwoord?
Het is interessant op de manier waarop voedsel voor honden ons voedsel weerspiegelt. Conventioneel hondenvoer brengt fastfood tot de gedachten- goedkoop en makkelijk. Wat zou er gebeuren als we zo veel zorg besteedde aan voedsel voor ons huisdier als we doen aan de onze? Het klinkt als een hoop werk en een hoop geld. Het lezen van de verhalen van Beneful klanten die hun hond naar de dierenarts moesten brengen, toekeken  hoe ze leden, of ze dood aantroffen, is triest.
Controleer de ingrediënten in het hondenvoer. Vermijd dierlijke bijproducten, overmatige granen, suiker en conserveringsmiddelen. Als je je eigen hondenvoer maakt kan je ervoor zorgen dat het vrij is van chemicaliën of conserveringsmiddelen. Meng rauwe, biologische groenten en biologisch, gras gevoed gemalen vlees zoals rundvlees of bizon in een keukenmachine. U kunt een verscheidenheid aan groenten gebruiken (geen uien, hoewel!) En extra’s toevoegen, zoals eieren.
DELEN