13 jaar na de vuuraanval onthult de jongen op zijn sterfbed zijn verkrachter

0
1167

Jaren nadat een jongen uit Texas verkracht, aan een boom vastgebonden en in brand gestoken werd, volgde er dan toch nog gerechtigheid. Op zijn achtste verjaardag in 1998 bond een jongen Robbie Middleton aan een boom, goot benzine over hem en stak hem in het bos in brand. Middleton kon ontsnappen en naar huis strompelen, waarna hij op straat als een balletje vuur ineenstortte.

Zijn moeder vond hem op het randje van de dood, met zijn lijf vol brandwonden en huid die los aan zijn beenderen hing. Bijna 100% van zijn lichaam was verbrand, alleen zijn voetzolen waren ongeschonden.

Hoewel de artsen dachten dat hij het niet zou overleven, kon hij dankzij honderden operaties toch nog enkele jaren leven. Middleton was zwaar getraumatiseerd en verminkt, maar dat kon zijn optimisme niet temperen.

“Het verleden is het verleden” vertelde Middleton, die geld inzamelde voor andere slachtoffers van brandwonden. “Je moet het laten gaan.”

Toen hij 20 werd, ontwikkelden zijn brandwonden zich tot huidkanker. Toen hij in het ziekenhuis op zijn sterfbed lag, nam hij een opname op waarin hij de toen 13-jarige Dan Collins als zijn aanvaller aanwees. Er werd echter geen motief gevonden en Collins werd vrijgelaten.

In de opname onthulde Middleton echter dat het motief van Collins erin bestond om hem stil te houden. Volgens Middleton had Collins hem 17 dagen voordien verkracht.

“Dan greep me bij d schouders en spoot gas in mijn gezicht, waarna ik mij niets meer herinner” zei Middleton. Middleton overleed in april 2011 aan zijn verwondingen, waarbij de speurders dit kwalificeerden als moord.

In een burgerlijke rechtszaak tegen Collins kreeg de familie van Middleton 150 miljard dollar toegewezen – het grootste bedrag ooit in de Verenigde Staten. Collins werd in februari 2015 door een jury voor 40 jaar naar de gevangenis gestuurd.

Eindelijk gerechtigheid dus! DEEL dit opmerkelijke verhaal met je vrienden en familie op Facebook!

DELEN