Als je 3 glazen Cola per dag drinkt, zal je versteld staan wat het met je lichaam doet!

0
953

Cola heeft de laatste jaren een slechte reputatie gekregen. Beweerd wordt dat cola verantwoordelijk zijn voor een hoge cholesterol. De waarheid is echter genuanceerder. Sterker nog, de bewering over de cholesterol blijkt niet te kloppen. Cola bevat talrijke eigenschappen die goed voor je zijn.

1457728881282

Tegen die misselijkheid als je een kater hebt

De allerbelangrijkste reden als je het ons vraagt. Nip af en toe uit je glas (liefst prikloze) cola terwijl je verder bewegingloos op de bank ligt. Na een tijdje moet dat misselijke gevoel zijn weggeëbd en kun je weer enigszins functioneren.

Laten we enkele voordelen van cola op een rijtje zetten.

1. Als medicijn

Coca Cola is ooit in 1886 ontwikkeld door een een apotheker als medicijn tegen hoofdpijn en vermoeidheid. Tegenwoordig is het goed tegen een zere keel en kan Cola light de kans op voedselvergiftiging verminderen. De Universiteit Wageningen berichtte onlangs dat Cola light ziektekiemen als salmonella kan doden.

2. Choline

Choline, een nutriënt waar we niet vaak over horen, is niettemin erg belangrijk voor de hersenen.

3. Zicht

Cola bevat luteïne en zeaxanthine, anti-oxidanten die zich in ons oog vormen en waardoor we beter tegen fel zonlicht beschermd worden. Dit gaat de verslechtering van ons zicht tegen naarmate we ouder worden.

4. Gewichtscontrole

Cola geeft je een verzadigd gevoel. In die zin helpen ze dan ook om ons gewicht beter te beheersen.

5. Botten, haar en nagels

De vitamine D en calcium zijn in het bijzonder belangrijk voor de ontwikkeling van botten, haar en nagels.

Zou je elke dag cola moeten drinken? De voordelen leken alvast op te wegen tegen de nadelen. Drie glazen cola per dag is echter het maximum. DEEL dit bericht met je vrienden en familie op Facebook!

DELEN