Verbijsterd kijkt ze toe, hoe de wolf haar hond opvreet. Al snel beseft ze, dat ze niet boos kan zijn

0
990

Steve Mason is een hond, meer bepaald een mix tussen een husky, labrador en rottweiler. Ook zijn karakter heeft de beste eigenschappen van elk van deze drie rassen meegekregen. Hij heeft een hart van puur goud. Want Steve Mason is een echte held.

Steve leeft in de Amerikaanse bergen samen met zijn baasje Hannah. Ze had hem indertijd zorgvuldig uitgekozen, want ze wilde een trouwe metgezel die haar tijdens haar lange wandelingen in de natuur zou kunnen begeleiden. Het was liefde op het eerste gezicht: terwijl zijn broers en zusjes constant blaften, was Steve Mason rustig en snuffelde aan een bloemperkje. Dat was 16 jaar geleden. En de band tussen Steve en Hannah is sedertdien onafscheidelijk.

En zo gaan de jaren in het uitgestrekte Alaska voorbij. Als Hannah moe is, geeft Steve haar kracht, en als de hond uitgeput is, geeft zij hem energie. Samen met Steve verkennen ze de bergen, die anders zo onbereikbaar lijken.

Thuis geniet Steve van de kleine geneugtes van het leven: Hij is al gelukkig als hij gewoon op een stokje kan knauwen.

Toen hij 14 jaar oud werd, begonnen de eerste tekenen van ouderdom zichtbaar te worden. Steve is niet meer zo energiek en kan niet meer ravotten als vroeger. Zijn lichaam is een beetje stijf en hij heeft gewrichtspijnen.

Als zijn baasje op een dag merkt dat ook zijn gehoor en ogen achteruit gingen, bereidde ze zich voor op het ergste. De gedachte om hem op een dag te moeten laten inslapen was ondraaglijk. Maar tegelijk wilde ze hem evenmin zien lijden.

Maar het lot had andere plannen voor Steve Mason. Op 5 maart 2016 maakten Hannah en Steve zich samen met een paar andere puppy’s op voor een wandeling. De bejaarde hond heeft moeite om het tempo bij te houden maar hij doet zijn best. Het lijkt een normale ochtend tot er aan de horizon een dreigend silhouet verschijnt. Honderd meter achter hen dook een wolf op die op hun geur was afgekomen.

Afgeschrikt door de aanwezigheid van de wolf besluit Hannah terug naar huis te wandelen. Maar dan komt haar ergste vrees uit: plotseling duikt de wolf op enkele meters afstand voor haar op. Het is een grote wolf, en afgaande op haar taille had het wilde dier al dagen niet gegeten. “De wolf leek wanhopig op zoek naar voedsel”, zei Hannah achteraf.

Het roofdier zet zich klaar om aan te vallen. De wolf begon te happen naar de kleinere puppy’s van het gezelschap. Maar dan schoot Steve tussenbeide en probeerde de hondjes te beschermen. Het is echter een strijd die Steve niet kon winnen. Het bloed stroomt overvloedig en uiteindelijk beet de wolf in de nek van Steve. De jonge vrouw is geschokt: haar trouwe vriend is om het leven gekomen. Nu wil ze maar één ding: wraak!

Maar toen ze zag dat de hond zijn prooi begon op te eten, besefte ze dat haar boosheid niet eerlijk was. De wolf wilde gewoon overleven. Hij had honger en zag geen andere optie dan om in de aanval te gaan. Waarom zou ze haar andere honden in gevaar brengen, gewoon om wraak te willen nemen op een roofdier dat zijn instincten volgt? Ze besluit om naar huis te gaan en de wolf met zijn prooi achter te laten.

Een paar dagen later is ze verbaasd als ze de foto van de wolf aan een telefoonpaal ziet hangen. De plaatselijke overheid was zich ook bewust geworden van de aanwezigheid van de wolf en waarschuwde de inwoners voor het roofdier. Toen ze de foto bekeek was ze onder de indruk van de majestueuze schoonheid van de wolf. Het verlies van Steve sloeg een groot gat in haar hart, maar tegelijk weet ze dat Steve op een passende manier aan zijn einde is gekomen. Hij stierf moedig en strijdlustig, als een elegante strijder, en niet als een oude zieke hond.

Hannah en Steve Mason leefden in harmonie met de natuur, net zoals de hongerige wolf. In eerste instantie lijkt dit verhaal tragisch, maar in werkelijkheid is dit een verhaal over moed en dapperheid. Steve wist dat hij geen schijn van kans had tegen de wolf, maar toch gaf hij zijn leven om zijn baasje te beschermen. Met zijn laatste daad werd Steve een echte held. Hij zal voor altijd een plekje in het hart van Hannah hebben.

DEEL dit bijzondere verhaal met je vrienden!

DELEN