De truckchauffeur vindt de vermagerde hond langs de kant van de weg. Het dier loodst hem het bos in, want er is nog iemand die dringend hulp nodig heeft

0
1043
De truckchauffeur vindt de vermagerde hond langs de kant van de weg. Het dier loodst hem het bos in, want er is nog iemand die dringend hulp nodig heeft

Dan O’Grady is als vrachtwagenchauffeur de hele dag onderweg. Normaal ziet de Amerikaan uit Ohio links en rechts van de baan alleen maar wisselende landschappen. Maar onderweg naar Florida ziet hij plotseling een kleine hond moederziel alleen langs de kant van de weg zitten. Hij keert om en stapt uit om het dier van dichterbij te bekijken. Maar telkens als Dan het dier wil benaderen, loopt de hond steeds weer weg. Hij loopt blaffend naar het nabijgelegen bos.

De viervoeter lijkt de vrachtwagenchauffeur iets te willen tonen. De hond voert Dan naar een bosje waar iets zit ligt. Het is een konijn! De man neemt het ondervoede bundeltje vacht mee naar zijn vrachtwagen, op zijn hielen gevolgd door de hond. Hij geeft zijn lunch aan de hongerige dieren en gaat op weg naar de volgende stopplaats.

Onderweg koopt hij een kooi om het konijntje veilig naar zijn thuisstaat Ohio te brengen, waar hij een asiel kent die het diertje willen opvangen.

Het kleine hondje dat hij langs de kant van de snelweg aantrof, heeft inmiddels een nieuwe thuis gevonden. De langoor wordt ondertussen nog verzorgd, maar zal binnenkort hopelijk geadopteerd worden door een liefdevolle familie. Maar dit alles was alleen mogelijk dankzij Dan, de moedige vrachtwagenchauffeur met een gouden hart!

DEEL deze hartverwarmende redding met je vrienden!

DELEN