Vader schrijft een brief aan zijn onzelfzuchtige vrouw – wat er in de brief staat zal je in tranen brengen

0
754

Een paar nachten geleden, voordat ik naar New Orleans vertrok, keek ik naar mijn prachtige vrouw, die vredig op de bank lag te slapen.

Dit schreef Roy Young in een hartverscheurend Facebook bericht.

Ik zag haar daar met haar grote buik waar ons dochtertje inzat, een dochter die maar een paar dagen zal leven, en het overweldigde me gewoon hoe fantastisch deze vrouw is.

Royce Young - Facebook

ROYCE YOUNG – FACEBOOK

Royce Young en zijn vrouw Keri maakten iets afschuwelijks mee, iets wat niemand ooit zou moeten meemaken. Ze kregen te horen dat hun ongeboren dochtertje Eva geen hersenen had, en dus kort na de geboorte zou overlijden. Door tranen heen vroeg Keri aan de dokter of ze Eva’s organen zou kunnen doneren als ze de zwangerschap door zou zetten en van haar zou bevallen.

Royce besloot een brief te schrijven aan zijn dappere vrouw, die ondanks het verschrikkelijke nieuws meteen dacht aan het helpen van anderen. Hij schrijft:

Daar stond ik dan, kapot en met een gebroken hart, maar toen ze dat zei werd ik even uit het moment opgetild en stond ik simpelweg vol ontzag naar haar te staren. Ik was een spectator in mijn eigen leven, die een superheldin zag die haar superkrachten ontdekte. Het was het ergste moment van haar leven, toen ze ontdekte dat haar baby zou sterven, maar het kostte haar amper een minuut om te denken aan anderen, en aan hoe haar onzelfzuchtigheid anderen zou kunnen helpen. Het is een van de meest krachtige momenten die ik ooit heb ervaren.

In de rest van zijn Facebook bericht legt Royce de hele situatie uit en staat hij stil bij de kracht van zijn vrouw.

Dit hele proces is verschrikkelijk geweest, maar ik zeg dit wel als iemand die van de zijlijnen heeft staan toekijken, net zoals jullie. Kerrie is de hele tijd in de loopgraven geweest, omdat ze elke schop, elke hik, en elke beweging kon voelen. Elk moment van de dag wordt ze eraan herinnerd dat ze een baby draagt die zal sterven. Haar rug en voeten doen pijn. Ze moet alle zwangerschapselementen doorstaan. Maar het licht aan het einde van de tunnel van 9 maanden zal veranderen in een donkerte die ze nog nooit heeft ervaren, een paar uur of een paar dagen na Eva’s geboorte. Zij is degene die met alle gevolgen van een baby krijgen moet omgaan – ze zal melk produceren, en moeten herstellen, maar dit alles zonder het vooruitzicht van een prachtige, zachte, knuffelbare pasgeboren baby om haar eraan te herinneren dat het het allemaal waar was.

We besloten om verscheidene redenen om de zwangerschap voort te zetten, maar de voornaamste reden was om haar organen te kunnen doneren. En dit is niet omdat we proberen om ons als fantastische mensen voor te doen. Het was gewoon een praktische beslissing voor ons, dat ons hielp om verder te gaan, voordat we ons zelfs realiseerden dat Eva even in leven zou zijn en het verdiende om haar ouders te ontmoeten. Keri dacht bijna meteen aan doneren toen we hoorden wat de situatie was, en hoewel we de ervaring van het vasthouden en kussen van ons dochtertje altijd zullen koesteren, ging het meer dan dat om de geschenken die ze in haar kleine lichaampje droeg. En dit had Keri vanaf het begin door.

We naderen de finish, en hoewel het ongelofelijk zal zijn om Eva te ontmoeten, zullen we er ook voor moeten betalen. We zullen naar het ziekenhuis gaan voor de geboorte van onze baby, en zonder haar naar huis moeten gaan. Vaak zeggen mensen na een moeilijke periode: “Ik zou er niets aan veranderen.” Dat kan ik niet zeggen over onze situatie. Als ik iets kon veranderen, dan zou ik dat doen. Ik wil dat mijn dochter perfect is. Ik wil haar kaarsjes voor haar uitblazen op haar eerste verjaardag. Ik wil zien hoe ze zichzelf gek maakt als ze voor het eerst probeert te lopen. Ik wil dat ze teveel geld uitgeeft aan smsjes versturen aan jongens. Ik wil haar naar het altaar begeleiden. Ik wil alles zo vreselijk graag veranderen. Maar dat kan ik niet. Dit is onze realiteit. En niets kan het stoppen.

Royce eindigt zijn Facebook bericht met wat laatste opmerkingen over Keri’s karakter. Hij schrijft:

Ze is STERK. Ze is DAPPER. Ze is ongelofelijk. Ze is bijzonder. Ze is als geen ander, en combineert humor, schoonheid, moed, gekheid, karakter, en integriteit in één spectaculaire vrouw. En op de een of andere manier is ze mijn vrouw. Het is niet dat ik een verschrikkelijke situatie nodig had om dat te zien, maar deze situatie zorgde ervoor dat ik dit met iedereen wilde delen.

Dit is een inspirerende en liefdevolle ode aan een bijzondere vrouw, en dit bericht verspreidt zich snel over het internet om mensen te laten zien wat echte onzelfzuchtigheid is.

Deel dit verhaal met familie en vrienden, iedereen zou dit moeten lezen.

DELEN