Als de agent ‘s nachts in de auto schijnt ziet hij DIT. Het raakt hem midden in zijn hart.

0
1204

Eigenlijk moest de agent hun een bekeuring geven. In plaats daarvan biedt hij hun onderdak.

Robert Wood wil nog een keer opnieuw beginnen in zijn geboortestad Eugene in Ohio. Met zijn zoons Samuel (2) en Logan (4) en zijn zwangere vroouw Heather gaat de voormalige soldaat uit Alaska op reis: bijna 5.000 km leggen ze af. Maar ze hebben nog geen nieuw huis gevonden en een hotel is voor hun te duur. Daarom overnachten ze in de auto bij een park.

Midden in de nacht wordt op de ruit geklopt en schijnt iemand met een zaklamp in de auto. Het is de agent David Natt. Robert raakt in paniek, een boete kan hij zich niet permitteren. Dan valt de blik van de agent op de slapende kinderen en de zwangere vrouw en klaarblijkelijk in de kleine rode auto wonen. De aanblik breekt het hart van de agent.

De geüniformeerde man besluit de familie in nood te helpen. Zonder te twijfelen rijdt hij de Woods naar het dichtstbijzijnde hotel en betaalt meerdere nachten voor hen uit eigen zak. “Hulp en bescherming”. Dat is onze rol en daar moet je altijd aan denken, zegt David. Eindelijk kunnen de zwangere Heather en de kleine kinderen weer eens in een bed slapen. Familievader Robert is bijna in tranen: “Hij was er alleen maar om te helpen maar het was zeer aangrijpend”.

De hulp van de agent heeft de familie genoeg tijd gegeven voorlopig onderdak bij vrienden te vinden. Nu kunnen ze in alle rust weer naar een huis uitkijken. Maar Robert zal Davids bijzondere gedrag niet vergeten. “Ik heb tranen in mijn ogen, maar het zijn tranen van hoop, dankbaarheid en nieuwe moed om een betere man, vader en echtgenoot en allen om mij heen te worden”, vertelt de vader. En als het ongeboren kind een jongen gaat worden, zal hij David gaan heten. Naar de man die hun niet bestrafte maar hen in plaats daarvan hielp in hun grote nood.

Het onzelfzuchtig handelen van de agent heeft mensen op de hele wereld ontroerd.

DELEN