Nadat je dit gezien hebt, zal je nooit nog een puistje uitnijpen, want DIT is de enige correcte manier om het te doen!

0
1404

Iedereen die een beetje aandacht aan zijn of haar uiterlijk besteedt, kent die kleine vervelende onruststokers wel. We hebben het over zwarte puntjes ook wel bekend als zwartkopjes. De oorzaak is talg dat zich in grote hoeveelheden vormt op je neus en op je voorhoofd. Wanneer het zich opstapelt wordt het vloeibaar en verstopt je poriën. Hoewel dermatologen je zullen vertellen om ze niet met je blote handen open te knijpen (omdat zo andere reststoffen en bacteriën dieper in de poriën worden geduwd), houden de meesten toch aan deze methode vast. We tonen je nu een zacht, en bovenal, zeer efficiënt alternatief om je voor eens en voor altijd van het “zwartkop” probleem te bevrijden.

Je hebt nodig:

  • 1 eetlepel zeezout
  • 0,5 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel water

puist1

Zo werkt het:

Giet het zout in een klein kopje. Dan voeg je het water toe …

Voeg het citroensap toe en meng alles samen. Je anti-zwartkop crème is klaar!

puist2

Masseer het mengsel nu zachtjes op de aangetaste zone (en je voorhoofd en je neus). Zorg ervoor dat je zachte en licht cirkelvormige bewegingen maakt, dan zal je ook het aangename verlichtende gevoel opmerken. Na ongeveer drie minuten was je je gezicht met warm water. Klaar!

puist3

Het principe van deze behandeling is als volgt: zout heeft een natuurlijk antibacterieel effect en zet de poriën open en verwijdert onzuiverheden. Het natuurlijk zuurgehalte van de citroen bestrijdt de bacteriën op een zachte maar efficiënte wijze. Bovendien heeft citroen ook een reinigend effect op de huid, doordat het oude en dode huidcellen permanent verwijdert. Op die manier kunnen de poriën weer vrij ademen. Letterlijk.

Wanneer je deze zuiverende techniek een of twee keer per week toepast, zal je huid er merkelijk beter gaan uitzien. En zwarte puntjes zullen definitief tot het verleden behoren!

DEEL deze truc met al je vrienden. Zodat iedereen kan genieten van een lekker frisse en gezonde huid!

DELEN