7 Tekenen dat je te veel suiker eet….

0
3840
Suiker is heerlijk. Wie dat ontkent, liegt. Maar omdat het leven oneerlijk is, is suiker, vooral in grote hoeveelheden, echt slecht voor je gezondheid. In feite, als je eenmaal weet hoeveel invloed suiker op je lichaam heeft, is het moeilijk om er op dezelfde manier naar te kijken (ondanks dat het zo heerlijk smaakt).
Dus hoe weet je of je te veel eet? Hier zijn acht rode vlaggen, die je lichaam je aangeeft dat het tijd is om te bezuinigen op dat zoete spul.
1. Vermoeidheid en gebrek aan energie
Het constante gevoel van vermoeidheid hebben is een van de grootste tekenen dat je teveel suiker gebruikt in je dieet.
Hoewel een hoog suiker-gehalte product, je een grote koolhydraten boost kan geven en een gevoel van verhoogde energie, is dit maar tijdelijk, de crash die daarna komt, is  enorm. De hele tijd moe zijn, kan een teken zijn dat het tijd is om je dieet opnieuw te onderzoeken, om te zien of je teveel suiker eet of drinkt.
2. Suiker / Koolhydraten verlangen
Als je merkt dat je steeds meer naar suiker verlangd, of de zoete smaak van zoete snacks op een dagelijkse basis, is de kans groot dat je een suiker verslaafde geworden bent.
Suiker consumptie kan een kettingreactie veroorzaken van het verlangen naar suiker, want het is zo verslavend. Als de koolhydraten je naam roepen bij elke beweging die je maakt, dan is de kans groot dat je een zware suiker verslaafde bent.
3. Frequente verkoudheid en griep
Als je merkt dat je vaker ziek bent dan je gewend bent,kan dat te maken hebben met een te veel aan suiker in je dieet.
Als elke virus wat rond gaat jou te pakken heeft, kan het te wijten zijn aan je liefde voor zoete lekkernijen. Consumptie van te veel suiker kan je immuunsysteem verzwakken, waardoor het natuurlijke vermogen van je lichaam om te vechten tegen verkoudheid, griep virussen, en zelfs chronische ziekte zwakker is dan het zou zijn als je voedingsmiddelen met toegevoegde suikers zou vermijden.
4. Je hersenen de neiging hebben om mistig te worden, vooral na een maaltijd.
Deze mist is een veel voorkomend symptoom van een lage bloedsuikerspiegel . Wanneer je een te veel aan suiker eet, zal je bloedsuikerspiegel snel stijgen en dalen in plaats van dat geleidelijk aan te doen. “Slecht gebalanceerde bloedsuiker is een belangrijk risicofactor voor cognitieve problemen en stoornissen,” zegt Alpert.
5. Niets smaakt zo zoet als vroeger.
“Het eten van te veel suiker bombardeert je smaakpapillen”, zegt Alpert. “Deze suiker overkill zorgt ervoor dat je niets meer als zoet genoeg ervaart, en je steeds meer zoet moet hebben om je verlangens te voldoen.” Als je smaakpapillen heel veel suiker nodig hebben om te voelen dat ze suiker eten,is het moeilijk om dat weer te minderen naar je basisniveau. Echter zal dat noodzakelijk zijn, en je zal even moeten lijden totdat je voelt dat sommige dingen zelfs te zoet zijn.
Consumeer suiker met mate!

6. Huid en voet problemen (met inbegrip van donkere kringen onder je ogen)
Suiker heeft een inflammatoire effect op het lichaam wanneer het wordt gegeten, zodat het kan bijdragen aan inflammatoire huidproblemen.
Als je merkt dat je lijdt aan acne, rosacea, eczeem, of zelfs alleen maar een overmaat aan vettigheid of droogheid, kan dat aan suiker te wijten zijn . Sommige mensen vinden dat als ze suiker vermijden, het hun huidproblemen verbetert(om hun algemene gezondheid maar niet te noemen).
Volgens Dr Sherri Greene, een podoloog in New York City, kan suiker ook een inflammatoire effect op je voeten hebben. Deze ontsteking kan worden weergegeven in je voet als fasciitis plantaris, die pijn veroorzaakt in de dikke band van weefsel wat over de bodem van je voet loopt, in de hiel, of elders in je voet.
Ik heb al in het verleden gezegd dat te veel suiker consumptie ook bijnier vermoeidheid kan veroorzaken, en er zijn mensen die geloven dat een van de tekenen van bijnierinsufficiëntie is, die donkere kringen onder de ogen.
7. Gewichtstoename.
Overtollige suikers…. overtollige calorieën, en omdat het geen eiwit of vezels zijn, vult het je niet (zodat je er gewoon van blijft eten). Het stimuleert ook de afgifte van insuline, een hormoon dat een grote rol speelt in je gewichtstoename. Wanneer we suiker eten, geeft de alvleesklier insuline af, die suiker naar onze organen draagt zodat het kan worden gebruikt voor energie. Wanneer je te veel suiker eet, vertelt het je lichaam om meer insuline-te produceren, wat kan leiden tot insulineresistentie. Insulineresistentie betekent dat ons lichaam niet kan reageren op de normale hoeveelheden insuline, en daarom geen gebruik kan maken van suiker op de juiste manier. De aanvankelijke gewichtstoename van simpelweg te veel calorieën eten (van suiker) wordt verergerd door de verstoring van je normale insuline respons (er is een verband tussen insulineresistentie en obesitas). Erger nog ,wanneer de alvleesklier te hard en te lang moet werken, kan er diabetes ontwikkelen.
DELEN