11 bizarre huismiddeltjes die onze grootouders gebruikten, en die ook echt werken!

0
1244

Tot op de dag van vandaag gebruiken mijn grootouders nog steeds vreemde remedies voor lichte verwondingen. Zoals vorige week struikelde ik van de trap.
Mijn oma zei dat ik een ei moest koken, en het extreme hete ei over mijn extreem gezwollen enkel moest wrijven.
En weet je wat? Het werkte!

De zwelling ging binnen een uur naar beneden, en ik voelde me bijna zo goed als nieuw de volgende ochtend. Dank je wel Omaatje!
Hieronder staan nog meer bizarre oplossingen die oma’s gebruiken, en ook echt werken!Ontdek de woorden van wijsheid hieronder.
Rozijnen voor artritis
Dat klopt, de kleine rimpelige, gedroogde bessen zijn meestal te vinden in kinderen hun lunchboxen, en kunnen blijkbaar de symptomen van artritis verlichten!
Alles wat je hoeft te doen is de gouden rozijnen ’s nachts in een paar lepels jenever weken. De vitamines uit de rozijnen gemengd met de anti-inflammatoire effecten van de jeneverbessen, die gebruikt worden om jenever te maken zal bijdragen tot het verminderen van de zwelling, en verlichten van de pijn. Nee, je wordt er niet dronken van! Maar het is een goed excuus om het de hele dag door te drinken!
Selderij voor slechte adem
 
Volgens één, of misschien wel veel oma’s en opa’s, is selderij  het antwoord voor slechte adem. Geen behoefte om pakjes kauwgom te blijven kopen, steek een bosje selderij in je mond, goed kauwen en je slechte adem zal verdwijnen. Ontdek hier andere voedingsmiddelen die slechte adem zullen laten verdwijnen !
Citroenen voor oorpijn
Dit is een andere bizarre combinatie. Blijkbaar als je  wat citroensap op een oordopje doet,en een minuut lang in je oor houdt, verlicht het de oorpijn. Citroensap is bedoeld om de pH te stabiliseren in je oren, waardoor ze zich zo goed als nieuw voelen.
Brandnetel kuur tegen haaruitval
 
Ik denk dat dit gewoon een excuus was om brandnetels te gebruiken als drankje. Maar brandnetelblad bevat ook hoge niveaus van eiwitten, calcium, fosfor, ijzer, magnesium en beta-caroteen en een grote hoeveelheden van vitaminen A, C, D en B complex (3) . Veel van deze vitaminen en mineralen zijn geweldig voor haargroei en onderhoud. Ons haar bestaat uit  eiwitten, dus het is geen wonder dat brandnetelbladeren helpen om deze sterk te houden, lux, en op ons hoofd!
Zet een ketel kokend water op, doe 4-6 brandnetel bladeren in een mok, giet het hete water erover, en geniet!
Let op: Deze bladeren zijn rijk aan silica die schadelijk zijn bij een hoge doses, dus niet te gek gaan doen met de brandnetel thee!
Yams  voor menopauze
Het kan gemakkelijk zijn om yams met een zoete aardappelen te verwarren! Ze zijn in feite niet hetzelfde. Yams hebben de neiging om een dikkere ruwere huid te hebben, en zijn donkerder van kleur. Ze zijn rijk aan vitamine C, bevatten sommige vitamine A, die helpen je hormonen in balans te houden,en hebben veel voedingsvezels die je cholesterol helpen verlagen(4) .
Olijven tegen reisziekte
Nu klinkt dit als een oud fabeltje! Maar de feiten zijn er dat olijven hoge gehaltes tannines  bevatten, die kunnen helpen de productie van te veel speeksel te stoppen. We weten allemaal dat gevoel wat je krijgt voordat je  ziek gaat worden, met te veel speeksel in je mond, het is walgelijk! Dus koop wat heerlijke, sappige olijven om op je volgende auto reis mee te nemen! Ik weet zeker dat opa’s en oma’s in de wereld er trots op zouden zijn.
Baking soda voor een urineweginfectie
 
Grootouders hebben echt het antwoord op alles! Hier is nog een top tip. Voeg een beetje baking soda toe in een glas water en voel de UWI symptomen verdwijnen. De baking soda ergert eigenlijk de infectie en maakt je blaas meer alkalisch, die voorkomt dat de schadelijke bacteriën zich vermenigvuldigen.
Echter, als de symptomen consistent zijn,of uiterst pijnlijk, raadpleeg dan je arts.
 
Gedroogde abrikozen voor indigestie
Dit is één van de dingen waar mijn opa absoluut bij leeft. Hij eet precies vijf abrikozen na zijn diner, en zegt dat het hem helpt zijn voedsel beter te verteren. Gedroogde abrikozen zijn super rijk aan voedingsvezels die je maag helpen het voedsel beter te verteren en het voorkomt een opgeblazen gevoel (8) . Dus als je je niet al te goed voelt na je maaltijden, schuif dan een handvol abrikozen in je mond en ga verder met je dag!
 
Aardappels voor een spinnen beet
Misschien is dit een goede ontdekking van de grootouders … Rauwe aardappels staan bekend, dat ze anti-jeuk en anti-inflammatoire  eigenschappen hebben, precies wat je nodig hebt nadat je bent gebeten door een spin. Wikkel een rauwe, gesneden aardappel in een dunne doek, wrijf het dan voorzichtig op het getroffen gebied.
Dus de volgende keer dat je twijfelt aan je grootouders logica, moet je het gewoon eens proberen! Je weet nooit of het zal werken, zelfs al klinkt het bizar! 
DELEN